Munkafolyamatszervezés a japán teaszertartáson keresztül

Időpont: 2022. november 30. 

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Szirtesi-Nagy Réka, Szabó Renáta

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka


Szabó Renáta

Szabó Renáta

Te hogyan készíted el a saját teádat? És azt tudod, hogy a japánok hogyan készítik el a sajátjaikat? Gondolkodtál már azon, hogy egy ilyen egyszerűnek tűnő folyamat mennyi mindent elárul egy adott kultúra életfelfogásáról, esetleg munkafolyamat szervezési szokásairól?

2022. november 30-án, egy térítésmentes webinárium keretein belül, lehetőség adódik betekinteni a japán munkafolyamatszervezés világába, miközben arról is sokat fogunk beszélgetni, hogy nekünk magyaroknak milyen tanulságokkal szolgálhat a japán munkakultúra ismerete.

Meghívott vendégünk  Szabó Renáta (MBA, Phd-jelölt), aki egyenesen a turisták számára 2 éve lezárt Japánból fog mesélni az ottani szervezeti szokásokról, folyamatokról és munkafolyamatszervezési különbségekről.

Szabó Renáta bemutatkozás:

“Amíg te túlélsz, én is túlélek” – azaz, ha magam mellett az üzleti partnerem fejlődésére koncentrálok, az az én túlélésemet, fejlődésemet is szolgálja. Ez volt az egyik első, a közösségi értékrendű mentalitás megnyilvánulása, amit Japánba érkezve, egy nemzetközi MBA képzés keretében megtanultam. Az elmúlt hét évben sokat dolgoztam együtt Japánban olyan szakemberekkel, menedzserekkel, akiknek értékrendszerét és folyamatszemléletét a korábbi kommunikáció- és lean tréneri tapasztalataimmal összedolgozva sikeresen építettük vállalkozásunkat Japánban, és amely tapasztalatokat, módszereket szívesen adok át a tréningek keretében, hiszen nem csak Japánban hasznosak.

Jelenleg Phd képzés mellett férjemmel közös vállalkozásunkat vezetem Japánban, szabadidőmben teaszertartást tanulok, és tagja vagyok a nemzetközi japántea-szövetségnek, ugyanis ez az a terület, ahol meglátásom szerint leginkább megtapasztalható a közösségi mentalitás, a művészet és a munkafolyamatok találkozása.

Ez a webinárium már lezárult. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

it_stuffMunkafolyamatszervezés a japán teaszertartáson keresztül