Coaching

A coaching egy intenzív fejlesztési folyamat, mely egy adott helyzetre koncentrál, gyors változást hoz a munkatársban, a vezetőben, ami rögtön kihat a közvetlen kapcsolataira, munkájára is.

A fejlesztési formák közül az egyik legújabb a coaching, amely egy megoldásfókuszú szakmai segítő beszélgetés. Egyre több szervezet barátkozik a gondolattal, hogy bevezesse, coachinggal támogassa a vezetőt, a munkatársakat, a csapatot, és így növelje a hatékonyságot.

A coaching egy nagyon személyes fejlesztési forma. Területe, témája, formája az ügyfél igényei és a megoldandó helyzet, probléma függvényében alakítható:

Minden munkatárs, vezető számára hasznos a folyamat, mindenkinek vannak kihívásai, elakadásai, akár a munkahelyén vagy akár a magánéletében, ami kihat a munkavégzésére is.

Mikor hasznos, miben segít a coaching?

Munkatársak számára

Vezetők számára

Csoportok számára

Mik a jelei, hogy hatékony a coaching folyamat?

A coaching folyamata:

Coach kiválasztása: több lehetséges coachot ajánlunk az ügyfélnek/kliensnek, aki választ közülük egy mindegyikkel külön-külön folytatott rövid beszélgetés után (előzetes konzultáció)

Megállapodunk a kiválasztott szakemberrel  a folyamatról, elvárásokról

A coach és az ügyfél első ülés alkalmával meghatározzák a kereteket, összeállítják a témalistát

A coach és az ügyfél/kliens (coachee) meghatározott időközönként találkoznak, ahol feldolgozzák az adott témát

A találkozó lehet az ügyfél munkahelyén, vagy egy külső helyszínen is

Az ülések bizalmasak, arról harmadik fél érdemi információt nem kap

Témától, helyzettől függően a coaching folyamat időtartama 5-10 alkalomtól kezdődően akár egy egész évig tartó folyamat is lehet

Az ülések időtartama megállapodás szerint 60-90 perc

Ahány helyzet, annyi lehetőség, hogy az ügyfél (vezető, munkatárs, csapat) megtalálja a megfelelő megoldást önmaga számára. Mivel azt önmaga alakítja ki, így könnyen beépül és hosszútávú változást eredményez.

Kérje személyre szabott, egyedi ajánlatunkat tanácsadó kollégánktól!

1. Kérjük, töltse ki az űrlapot!

Az itt megadott adatait semmi olyanra nem használjuk, aminek mi sem örülnénk fordított esetben.

2. Munkatársunk keresni fogja Önt! (telefonos vagy online konzultáció)

Tanácsadó kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszélhessék, mik a pontos igények. Ahhoz, hogy a legjobb ajánlatot tudjuk adni, nélkülözhetetlen, hogy értsük egymást, és tudjuk, hogy mik a körülmények, amiért felkeresett minket, mire van szükség, és mi az Ön pontos oka és célja, amiért minket megkeresett.

3. Megoldási javaslatot küldünk

Miután megértettük, hogy mi jelenti az Ön számára a megoldást a konzultáción egyeztetett kihívásokra, prezentáljuk rövid, áttekinthető és egyértelmű formában az ajánlatunkat. A folytatás már az Ön döntésén múlik.

Regisztráció

Ismerje meg további szolgáltatásainkat is!

Képzés, tréning
Workshop
Tanácsadás
Szakmai rendezvény
Elemzés, kutatás
Szakanyagok
Coaching
Eseményszervezés
Projektmegvalósítás
Pályázatírás és projektmenedzsment
Kommunikációs szolgáltatások

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária