Motiváció

A motiváció mozgatja cselekvéseinket, minden, amit teszünk, vagy nem teszünk, valamilyen igény kielégítését szolgálja. De vajon motivál-e a pénz? És vajon a belső motiváció fejleszthető?

Milyen tipikus tünetek esetén hasznosak ezek a programok?

Mit érdemes tudni ezekről a témákról?

A programokban nagy szerepe van a motivációs elméleteknek, amik a megnevezéssel ellentétben nem száraz elméleti blokkok, hanem rövid és hasznos mozaikok a teljes kép megértésének szolgálatában.

A motivációs tréningek nem önismereti programok, mégis nagyon sok önismereti hozadéka van, aminek a hatása egyéni és szervezeti szinten is láthatóvá válik.

A munka lehet örömteli, a közösség szerepét lehet motivációs tényezővé formálni, a rossz szokások és mintázatok felismerhetők és megváltoztathatók – ehhez a hogyant egy jó motiváció tréning erőteljesen megtámogatja.

Vezetőknek és munkatársaknak egyaránt hasznos, sőt, az a leginkább hatékony, ha vezetők és munkatársak is elindulnak ezen az úton.

A motivációs elméletek megismerése rávilágít azokra a számunkra fontos értékekre és koncepciókra, amelyek hajtóerőként tudnak működni a mindennapokban. Akinek magas a motivációs szintje, az jobb eredményeket érhet el, jobb teljesítményre képes és a környezetére is jobb hatással lehet, legyen szó a csapattársakról vagy külső ügyfelekről, partnerekről.

Az egyéni motivációk megismerése mélyebb önismeretet tesz lehetővé, tudatosabb döntéshozatalt, és összességében sokkal nagyobb eséllyel lesz a munka valóban öröm, elégedettség és jólét forrása.

A klasszikus motivációs elméletek mellett számos olyan újabb koncepció született, amelyek vezetőknek és munkatársaknak egyaránt támogatást nyújthatnak. A tréningek során a szükségletek különböző megközelítése mellett hangsúlyt kap a belső motiváció, az egyéni mozgatórugók feltérképezése és annak körbejárása, hogy milyen egyéni és szervezeti haszna van a motiváció fejlesztésének.

Megközelítésünk szerint a motivációt több szempontból is lehet értelmezni: a motiváltság az egyén hajtóerőinek aktuális állapotát mutatja meg, a motiválhatóság képet ad arról, hogy milyen motivációs potenciállal rendelkezik valaki, a motiváló képesség pedig a másokra való hatásgyakorlásnak ad keretet, nem csak vezetői szemüvegen keresztül.

Vezetők számára külön motivációs eszköztár bővítési programjaink vannak, amelyek a hitelesség építésével a saját motivációk megértésével indulnak, de számos olyan módszert mutatunk be, amelyekkel egyének és csapatok motivációjáról lehet képet kapni. Hiszünk abban, hogy a belső motiváció mindig erősebb hajtóerő, mint a külső ösztönzés, így a programjainkban hangsúlyos az egyéni miértek megértése, megfogalmazása és annak körvonalazása, hogy ezeket milyen módon tudja a munka, a csapat, a vezető, a szervezet támogatni.

Kérje személyre szabott, egyedi ajánlatunkat tanácsadó kollégánktól!

1. Kérjük, töltse ki az űrlapot!

Az itt megadott adatait semmi olyanra nem használjuk, aminek mi sem örülnénk fordított esetben.

2. Munkatársunk keresni fogja Önt! (telefonos vagy online konzultáció)

Tanácsadó kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszélhessék, mik a pontos igények. Ahhoz, hogy a legjobb ajánlatot tudjuk adni, nélkülözhetetlen, hogy értsük egymást, és tudjuk, hogy mik a körülmények, amiért felkeresett minket, mire van szükség, és mi az Ön pontos oka és célja, amiért minket megkeresett.

3. Megoldási javaslatot küldünk

Miután megértettük, hogy mi jelenti az Ön számára a megoldást a konzultáción egyeztetett kihívásokra, prezentáljuk rövid, áttekinthető és egyértelmű formában az ajánlatunkat. A folytatás már az Ön döntésén múlik.

Regisztráció

Böngésszen Tréning Katalógusunkban!

tréning témák

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária