Vezetőfejlesztés

Vezetőnek születni kell vagy tanulható? Az egészen biztos, hogy vannak kompetenciák, készségek, amelyek által könnyebb vezetőként működni, és a vezetői folyamatok, eszközök többsége tanulható, fejleszthető.

Milyen tipikus tünetek esetén hasznos a vezetőfejlesztés?

Mit érdemes tudni ezekről a témákról?

A vezetői tréningek során olyan eszközöket, módszereket, technikákat sajátítanak el a résztvevők, amelyeket könnyen tudnak adaptálni a saját munkájukba, csapatukba, folyamataikba.

A vezetőfejlesztés során nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni helyzet vizsgálatára, ezen keresztül a résztvevők nagyobb tisztánlátást és rálátást szereznek saját működési mintázataikra és vezetési gyakorlatukra.

A vezető egyben tréner, coach, mentor is lehet és ezek eltérő vezetési stílust, megközelítést igényelnek – a fejlesztésben ez többször fókuszba kerül.

Elméletből csak annyit építünk be, ami elengedhetetlen a biztos alapokhoz.

A vezetői coaching minden esetben testre szabott fejlesztés, amelyben az ügyfél által megfogalmazott kihívások és célok mentén halad a folyamat. A coaching frissen kinevezett és már régóta vezetőként dolgozók számára egyaránt hasznos lehet.

A vezetőfejlesztés két meghatározó formája a tréning és coaching, mindkettő lehet egyéni vagy csoportos. Az egyéni programok nagy előnye a testre szabott tartalom és a teljesen egyéni tanulási utak bejárása, míg a csoportos fejlesztések során erőteljesen érvényesülnek az egymástól való tanulás, tapasztalatmegosztás, és a csoportos reflexiók elvei. 

Vezetőképzés mesterfokon

 

A vezetői szerep sokat változott az elmúlt évek során, számos elmélet alakult ki aszerint, hogy milyen típusú és szintű vezetőkről van szó. Megközelítésünk szerint a vezető folyamatokat vagy embereket, egyéneket vagy csapatokat vezet, nagyobb szervezetek esetén pedig – felsővezetői szerepben – vezetők vezetéséről is beszélhetünk.

A vezetési stílus fontos eleme az emberek vezetésének, legyen szó egyénekről vagy csapatokról. A vezetési stílusok megismerése a saját stílus sémáinak megismerése révén válik igazán hasznossá, az önreflexió támogatja a résztvevőket a fejlődés katalizálásában.

Kérje személyre szabott, egyedi ajánlatunkat tanácsadó kollégánktól!

1. Kérjük, töltse ki az űrlapot!

Az itt megadott adatait semmi olyanra nem használjuk, aminek mi sem örülnénk fordított esetben.

2. Munkatársunk keresni fogja Önt! (telefonos vagy online konzultáció)

Tanácsadó kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszélhessék, mik a pontos igények. Ahhoz, hogy a legjobb ajánlatot tudjuk adni, nélkülözhetetlen, hogy értsük egymást, és tudjuk, hogy mik a körülmények, amiért felkeresett minket, mire van szükség, és mi az Ön pontos oka és célja, amiért minket megkeresett.

3. Megoldási javaslatot küldünk

Miután megértettük, hogy mi jelenti az Ön számára a megoldást a konzultáción egyeztetett kihívásokra, prezentáljuk rövid, áttekinthető és egyértelmű formában az ajánlatunkat. A folytatás már az Ön döntésén múlik.

Regisztráció

Böngésszen Tréning Katalógusunkban!

tréning témák

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária