Kapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek

Kapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek

Már az Ókorban tudták, hogy a változás állandó, az élet velejárója és egyben a fejlődés kulcsa.
A szervezeteknek ezért is célja, hogy a munkatársak és a vezetők hatékony módszerekkel, sikeresen vegyék az eléjük gördülő akadályokat. Ez azonban nem mindig egyszerű, hiszen könnyen elveszíthetjük a lendületünket, ha folyamatosan krízisekkel kell szembenéznünk.

evikiKapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek

A jó képzés receptje

A jó képzés receptje

Mi a jó képzés receptje? Mire van szükség ahhoz, hogy olyan tréninget tartsatok, amire szükség van a munkaszervezetben? A blogbejegyzésben támpontot adunk arról, hogy mik a fontos szempontok egy jó, releváns képzés megszervezéséhez.

evikiA jó képzés receptje

JOBBÍTÁS ÁLLANDÓSÍTÁSA: MODELLEK, TECHNIKÁK ÉS ELMÉLETEK

JOBBÍTÁS ÁLLANDÓSÍTÁSA: MODELLEK, TECHNIKÁK ÉS ELMÉLETEK

Mindennapi működésünkben számos modellt, technikát és elméletet alkalmazunk, melyek közül az alábbiakban azokat mutatjuk be, melyeket a fejlesztési folyamatok első szakaszában ajánlunk kipróbálásra minden ügyfelünknek.

evikiJOBBÍTÁS ÁLLANDÓSÍTÁSA: MODELLEK, TECHNIKÁK ÉS ELMÉLETEK

3. szervezetfejlesztési esettanulmány

3. szervezetfejlesztési esettanulmány

A pályázati formában megvalósuló képzések egyik jellemzője, hogy akkor lépünk be a folyamatba, amikor az ügyfél már tudja, milyen képzést szeretne. Ideális esetben ez a pályázati képzési terv illeszkedik a munkaszervezet éves képzési tervéhez, illetve a pályázat beadását megelőzte egy alapos igényfelmérés, hogy milyen képzésekre van szüksége kinek és milyen időkeretben. Amikor ennek a folyamatnak hiányzik az egyik eleme, akkor a képzések megkezdése előtt szükséges ezt pótolni.

eviki3. szervezetfejlesztési esettanulmány

2. szervezetfejlesztési esettanulmány

2. szervezetfejlesztési esettanulmány

Pár évvel ezelőtt egy pályázati alap kapcsán dolgoztunk együtt több céggel párhuzamosan. A felkérés arra vonatkozott, hogy vizsgáljuk meg az atipikus foglalkoztatás bevezetésének lehetőségét és a felméréseink alapján tegyünk javaslatot a lehetséges intézkedésekre.

eviki2. szervezetfejlesztési esettanulmány

1. Szervezetfejlesztési esettanulmány

1. Szervezetfejlesztési esettanulmány

A fejlesztő felelőssége az, hogy kitalálja, mire van szüksége a vezetőnek. A tanácsadók, trénerek, coachok megkeresése sokszor informális úton érkezik, és a lényege nagyjából annyi, hogy egy vezető azt érzi, változásra, beavatkozásra van szükség a cége életében. Nem biztos, hogy pontosan tudja, milyen területen, milyen témában és milyen formában, annyi a biztos pont csupán, hogy az emberekkel vagy a folyamatokkal, vagy mindkettővel szeretne kezdeni valamit.

eviki1. Szervezetfejlesztési esettanulmány

Civil menedzsment: 5 tanács online közösségépítéshez

Civil menedzsment: 5 tanács online közösségépítéshez

A pandémia során megtanultuk, hogy az online térben sokkal több mindent meg lehet valósítani, mint azt korábban gondoltuk volna. Az online programok évében voltunk online tréningeken, megbeszéléseken, közös főzésen, koktélpartin, karácsonyi vacsorán, borkóstolón és logopédiai fejlesztésen, konferencián és óvodai találkozón egyaránt.

evikiCivil menedzsment: 5 tanács online közösségépítéshez

Hogyan válasszunk trénert?

Hogyan válasszunk trénert?

Átgondoltan, körültekintően, ahogy bármilyen más szolgáltatót, ha fontos, hogy jó kezekbe kerüljünk. Fogorvost, varrónőt, pszichológust is körültekintően választunk, mint ahogyan az autónkat is szeretjük jó hírű szakemberhez vinni, hiszen fontos számunkra az egészségünk, a megjelenésünk, a lelkiállapotunk vagy éppen az autónk karbantartása.

evikiHogyan válasszunk trénert?

3 visszajelzési technika

3 visszajelzési technika

Azt már tudjuk, hogy a dicséret és a kritika nem valódi visszajelzés. Írtunk arról is, hogy mi az a 7 dolog, amire érdemes odafigyelni visszajelzés adásakor, így itt az ideje, hogy konkrét, egyszerű és gyorsan kipróbálható technikákat is javasoljunk annak, aki szeretne a témában fejlődni.

eviki3 visszajelzési technika

7 dolog amire figyelj visszajelzéskor

7 dolog amire figyelj visszajelzéskor
Visszajelzést adni nem mindig könnyű, mert nem merülhet ki csupán a dicséretben vagy a kritikában (lehet ezeket használni, csak az nem visszajelzés). Ha még nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá, az alábbi hét tanács segíteni fog elindulni az úton.

eviki7 dolog amire figyelj visszajelzéskor