Életvezetési jolly-joker: nyűgös költözésből tartalmas elfoglaltság

Életvezetési jolly-joker: nyűgös költözésből tartalmas elfoglaltság

A változás része az életünknek. A kérdés hogy Te hogyan tekintesz rá? Lehetőségként? Vagy kihívásként? Vagy problémahalmazként? Engedd meg hogy elmeséljem én hogyan élem meg a nagyobb változásokat. Nemrégiben a családommal elköltöztünk. Vágytunk rá, közösen tervezgettünk, vártuk, és közösen ugrottunk egyszerre négyen egy nagyot: Budapestről Gárdonyig meg sem álltunk.

enoraÉletvezetési jolly-joker: nyűgös költözésből tartalmas elfoglaltság

Forgatókönyv: szentírás vagy vonalvezető?

Forgatókönyv: szentírás vagy vonalvezető?

A tréningfolyamatban általában három szakasza van: az előkészítő fázis, a tréning megtartása és az utókövetés. A forgatókönyv az első fázisban jelenik meg, akkor kezdjük el elkészíteni azért, hogy a második fázis megvalósulását támogassa. A célja elsősorban az, hogy megtervezzük a tréninget, biztosítsuk, hogy a tréning az előre definiált célra jöjjön létre, hogy ne csak egymás után illesztett játékok sorozata legyen. A jó tréningnek íve van, és ennek már a forgatókönyvből is ki kell derülnie.

it_stuffForgatókönyv: szentírás vagy vonalvezető?

Miért éri meg belső trénereket képeztetni?

Miért éri meg belső trénereket képeztetni?

Kevés olyan cég van akik belső tréneri csapattal rendelkeznek a belső oktatások és / vagy a készségfejlesztő tréningek megtartására. Inkább az a jellemző, hogy az időszakosan tartott képzéseket a piacról szerzik be a vállalkozások, esetleg fixen mindig ugyanattól a szállítótól, vagy váltogatva a partnereket, többféle módszertant kipróbálva. Vannak olyan helyzetek, amikor előnyösebb a vállalkozás számára, ha külsős tréningcéget bíz meg, és vannak olyanok, amikor hatékonyabb egy belsős munkatársra bízni a fejlesztési folyamatot. Ha nagy figyelmet fordítunk a külsős képző partnerek kiválasztására, akkor érdemes tudatosan foglalkozni azok fejlesztésével is, akik a belsős oktatásokat, képzéseket tartják.

it_stuffMiért éri meg belső trénereket képeztetni?

Miért éri meg trénernek tanulni?

Miért éri meg trénernek tanulni?

Ha valakiben felmerült, hogy a tréneri szakma a neki megfelelő hivatás, ha valóban emberekkel és csoportokkal szeretne foglalkozni, ha ebben érez elhivatottságot, akkor most érdemes belevágni. Mire a képzést elvégzi az illető meglesz a megfelelő tudása, a nálunk végzetteknek a gyakorlata is. A képzés végén a legkiválóbbaknak, akik tényleg komolyan gondolják a szakmát és hajlandóak tenni is ezért, megbízásokat is tudunk biztosítani, ha- szükséges előzetes szakmai konzultációval és a megtartott tréning közös kiértékelésével. Már 7-8 ilyen megbízás visszahozza a képzés költségét.

it_stuffMiért éri meg trénernek tanulni?

A létfontosságú szabadság

A létfontosságú szabadság
Nyár van. Vége a tanításnak, 30 fok felett a hőmérséklet, minden ismerősünk a strandról vagy a tengerpattról posztol, még a legelkötelezettebb dolgozók is a nyári szabadságra gondolnak ilyenkor.

it_stuffA létfontosságú szabadság

A home office törvény a szervezetfejlesztő szemüvegén keresztül

A home office törvény a szervezetfejlesztő szemüvegén keresztül

Az elmúlt évek már megtanították a szervezeteket arra, hogy foglalkozzanak a home office jelenségével, ám azzal, hogy ez most már törvényi szintre is emelkedett (30/2022. (VI. 7.) ME határozat), így ez többlet mozgásteret eredményez az otthoni munka, a rugalmas munkavégzés tekintetében. Nyilván nem egy munkakör esetében ez könnyebbséget jelent: egyrészt a munkavállalónak, másrészt a cégnek, többek között költséghatékonysági szempontból. De hogyan éljen együtt ezzel az új foglalkoztatási formával a munkavállaló és munkáltató úgy, hogy továbbra is elkötelezett munkavállalói legyenek?

it_stuffA home office törvény a szervezetfejlesztő szemüvegén keresztül

Rövid síkfutó bajnokok a munkavégzésben

Rövid síkfutó bajnokok a munkavégzésben

Az tény, hogy minden munkatárs életében jelen vannak az utolsó pillanatos megvalósítások. Mindenkinek van egy rövid síkfutós énje! Felmerülhet a kérdés, hogy ez baj? Csak a körülmények és főként a határidő nyomása amit éreztetnek ezek a helyzetek, vagy megtanítanak minket másra is?

it_stuffRövid síkfutó bajnokok a munkavégzésben

5 tipp, hogy a visszajelzés a szervezeti kultúra részévé váljon

5 tipp, hogy a visszajelzés a szervezeti kultúra részévé váljon

Ki nem szereti, ha megdicsérik a munkáját?

És ki nem szeretné, ha pozitív visszajelzést kapna a munkájával kapcsolatban?

A kérdés az, hogy ezek milyen formában vannak jelen a munkaszervezetben, illetve hogy tudok kultúrát teremteni annak ami jó és hasznos!

it_stuff5 tipp, hogy a visszajelzés a szervezeti kultúra részévé váljon

Elhagyni a régit, átlépni az újba

Elhagyni a régit, átlépni az újba

A rítusok nagy szerepet játszanak a szervezeti életesemények és az átmenet megkönnyítésében. Erejük abban áll, hogy aki hasonló élethelyzetbe kerül, pontosan fogja tudni, mi történik vele: mire számíthat, milyen rendben tud elmenni és visszajönni. A rítusok kiszámíthatóvá és biztonságossá teszik a működést nem csak az egyén, hanem a közösség számára is.

it_stuffElhagyni a régit, átlépni az újba

Az eredményesség képlete

Az eredményesség képlete

A hatékonyságról gondolkodva a sok elmélet és modell közül nem tudtunk választani, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy elkészítjük saját modellünket. A gondolkodásunk eredménye az alábbi két ábra, melynek szinte minden elemére tudunk tréninget vagy fejlesztési folyamatot ajánlani, de melyek alapján bárki maga is felépíthet egy fejlesztési folyamatot.

it_stuffAz eredményesség képlete