Elhagyni a régit, átlépni az újba

Elhagyni a régit, átlépni az újba

A rítusok nagy szerepet játszanak a szervezeti életesemények és az átmenet megkönnyítésében. Erejük abban áll, hogy aki hasonló élethelyzetbe kerül, pontosan fogja tudni, mi történik vele: mire számíthat, milyen rendben tud elmenni és visszajönni. A rítusok kiszámíthatóvá és biztonságossá teszik a működést nem csak az egyén, hanem a közösség számára is.

evikiElhagyni a régit, átlépni az újba

Az eredményesség képlete

Az eredményesség képlete

A hatékonyságról gondolkodva a sok elmélet és modell közül nem tudtunk választani, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy elkészítjük saját modellünket. A gondolkodásunk eredménye az alábbi két ábra, melynek szinte minden elemére tudunk tréninget vagy fejlesztési folyamatot ajánlani, de melyek alapján bárki maga is felépíthet egy fejlesztési folyamatot.

evikiAz eredményesség képlete

Digitális koktél

Digitális koktél

Egyik nap még körben ülünk, beszélgetünk, nevetünk, szünetben pogácsát eszünk és a gyakorlatok során összedugjuk a fejünket. A következő napon pedig már csak online lehet programokat tartani, az addig jól bevált gyakorlatok és módszerek, keretek és lehetőségek parkoló pályára kerülnek. Hogyan reagálnak erre a helyzetre a munkaszervezetek, vezetők, munkatársak, megbízók, trénerek, résztvevők és további szolgáltatók? Hogyan válik az online tér a fejlesztési lehetőségek tárházává?

evikiDigitális koktél

On-line képzések előnyei: 9+ 1 ok, hogy ezt válaszd

On-line képzések előnyei: 9+ 1 ok, hogy ezt válaszd

Az utóbbi 20 hónapban más sem folyt a csapból, mint az online programok térnyerése és az ezzel járó előnyök és nehézségek. Ugyanakkor nagyon sok helyen még mindig vörös posztóként hat, amikor a képzés és az online szóösszetétel egy mondaton belül szerepel: sokan nem hisznek abban, hogy az online képzések elérhetik a személyes programok színvonalát, minőségét, hatékonyságát. Az alábbiak során bemutatjuk az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján azt a 9+1 okot, amiért érdemes online képzésekben gondolkodni.

evikiOn-line képzések előnyei: 9+ 1 ok, hogy ezt válaszd

A törzsi rítusoktól a karácsonyi vacsoráig

A törzsi rítusoktól a karácsonyi vacsoráig

Az ember életében vannak események, történések, amelyek választóvonalat jelentenek: magunk mögött hagyunk valami régit és egy teljesen újba kezdünk. A váltáskor merülhetnek fel nehézségek, érezhetjük úgy, hogy légüres térbe kerülünk, nem tudjuk, hogyan reagáljunk – és néha azon is elgondolkodunk, kik is vagyunk valójában. Ilyenkor nem feltétlenül a néprajz vagy az antropológia irányából közelítjük meg a problémát, pedig ez a terület is hozzájárulhat a megfelelő megoldás megtalálásához. bele. Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk, hogyan tudják megkönnyíteni a vallási életből eredő rítusok és ezek felépítése a változásokból kiinduló átmeneteket.

evikiA törzsi rítusoktól a karácsonyi vacsoráig

Kapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek II. rész

Kapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek II. rész

A pandémia számos olyan változást hozott az életünkbe, amivel még nem találkoztunk korábban. A kialakult helyzettel azóta is folyamatosan ismerkedünk, az viszont érzékelhető, hogy az eddigi stratégiák már nem jelentenek mindenre megoldást. Érdemes új, erősebb eszközöket is kipróbálni, amik stabil fogódzóként jelenhetnek meg a mindennapokban.

evikiKapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek II. rész

A személyre szabott kommunikációs tréning 7 legnagyobb előnye

A személyre szabott kommunikációs tréning 7 legnagyobb előnye

Az egyik leggyakrabban rendelt tréning – és ezáltal a nagy számok törvénye miatt a leginkább elcsépelt is – a kommunikációs témában megvalósuló készségfejlesztés, rövidebb nevén a kommunikációs tréning. Aki multinacionális cégnél dolgozott már, biztosan vett részt valamilyen kommunikációs tréningen, és vezetőként is lehet olyan élmény, ami a kommunikáció fejlesztését célozza. Kommunikációs tréningből sokféle lehet, egy biztos: a legjobb tréningek azok, amelyek igazán testre vannak szabva.

evikiA személyre szabott kommunikációs tréning 7 legnagyobb előnye

A profi projektmenedzser 9 fő tulajdonsága

A profi projektmenedzser 9 fő tulajdonsága

A projektmenedzsment ismeretek tanulhatóak, akár szervezett oktatás, képzés keretében, akár menet közben – persze az első verzió szerencsésebb –, de mi a helyzet azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket közvetetten szerzünk meg? Az alábbiakban ezekről lesz szó. Természetesen ezek is fejleszthetőek, tanulhatóak, csak nem azonnal. A jó hír az, hogy viszont, ha megvannak, azok nem csak a projektben, hanem egyéb munkaterületeken is hasznosak lesznek. Lássuk, mik azok a tulajdonságok, melyek az elmúlt években nekünk hasznosak voltak egy-egy projekt sikeres megvalósításában!

evikiA profi projektmenedzser 9 fő tulajdonsága

Módszerek: egyszerű hetes és inputok rendszere

Módszerek: egyszerű hetes és inputok rendszere

Mind a két koncepció használata támogatást nyújthat egy szervezet számára a hatékonyabb működéshez, alapot jelenthet egy közös munkához, a közös fogalomrendszer használatához és az azonos értékszemlélet kialakításához is. Az EGYSZERŰ HETES és az INPUTOK RENDSZERE koncepciókat a DFT – Hungária által kiadott könyv is tartalmazza, melyben lehetőség van a DFT tréneri, fejlesztői munkája során kifejlesztett (kisebb részben átvett) koncepciókat röviden és lényegre törően megismerni.

evikiMódszerek: egyszerű hetes és inputok rendszere

Kapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek

Kapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek

Már az Ókorban tudták, hogy a változás állandó, az élet velejárója és egyben a fejlődés kulcsa.
A szervezeteknek ezért is célja, hogy a munkatársak és a vezetők hatékony módszerekkel, sikeresen vegyék az eléjük gördülő akadályokat. Ez azonban nem mindig egyszerű, hiszen könnyen elveszíthetjük a lendületünket, ha folyamatosan krízisekkel kell szembenéznünk.

evikiKapaszkodók a változásban – megoldásfókuszú eszközök vezetőknek