A 2022-es év sok változást hozott és hoz az életünkbe, próbára teszi a rugalmasságunkat és a rezilienciánkat. Az ilyen helyzetekben kétféleképpen reagálhatunk: fixált gondolkodással lehet azon gondolkodni, hogy miért alkalmatlan a jelenlegi helyzet a céljaink megvalósítására, és lehet növekedési szemlélettel állni a változásokhoz és megnézni azt, hogyan fordíthatók ezek a javunkra.

Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb válsághelyzetben működik az előre menekülés stratégiája:

Az elmúlt hetekben többen is megkerestek azzal, hogy őrültségnek érzik a jelenlegi gazdasági helyzetben befektetni a saját képzésükbe, hiszen most inkább a megszorítások ideje jön. Sok tekintetben igazuk van, de ebben szerintem pont nem. Befektetni a saját tudásunkba mindig megtérülő befektetés.

Ha valakiben felmerült, hogy a tréneri szakma a neki megfelelő hivatás, ha valóban emberekkel és csoportokkal szeretne foglalkozni, ha ebben érez elhivatottságot, akkor most érdemes belevágni. Mire elvégzi a képzést az illető, meglesz a megfelelő tudása, a nálunk végzetteknek pedig a gyakorlata is. A képzés végén a legkiválóbbaknak, akik tényleg komolyan gondolják a szakmát és hajlandók tenni is ezért, megbízásokat is tudunk biztosítani, ha szükséges, előzetes szakmai konzultációval és a megtartott tréning közös kiértékelésével. Már 7-8 ilyen megbízás visszahozza a képzés költségét.

Ha valaki nem szabadúszóként, hanem munkavállalóként képzeli el a tréneri indulását, akkor a végzett tréner mindig előnyben van a munkaerőpiacon a képzetlennel szemben, mert a képzés maga garanciát jelent a tudatosságra, az elkötelezettségre. Belsős trénerként is könnyebb úgy elhelyezkedni, hogy van a hátunk mögött egy hosszabb trénerképzési folyamat, gyakorlat. Egyre többször találkozunk az ilyen típusú álláshirdetésekben azzal az elvárással, hogy legyen végzettsége a tréner pozícióra pályázó jelöltnek.

Belső munkatársként is fontos mérföldkő lehet egy trénerképzés elvégzése

Sokan küzdenek azzal, hogy szeretik a céget, ahol dolgoznak, de szakmailag már nem jelent kihívást a munkájuk. Nagy a szakismeretük, szívesen adnák át a tudásukat házon belül, csak nincsenek meg hozzá a megfelelő módszereik. A vállalkozás is szeretné megtartani őket, mert régi motorosok, hitelesek a munkatársak előtt, de nem találták még meg az utat a folytatáshoz. Ezekben a helyzetekben kiváló lehetőség belső oktatóvá / trénerré képezni a kulcsmunkatársat.

A DFT trénerképzése...

...megadja a szükséges szakmai ismereteket és a gyakorlási lehetőséget is. Nem csak képzést, hanem fejlesztési programot kínálunk: személyes és online képzési napokat, mentoringot, egyéni coaching lehetőséget, kész forgatókönyveket, gyakorlatgyűjteményt, hospitálási lehetőséget és szakmai visszajelzéseket, valamint egy komplex trénerkoffert.

Most érdemes azon gondolkodni, milyen jövőt szeretnénk magunknak és tenni is ennek megvalósulásáért!

További bejegyzéseink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária