Egyszerű hetes:

Az egyszerű hetes tartalmazza mindazokat a folyamatokat, melyeket egy munkatárs a mindennapi munkája során végez. Az egyszerű hetes folyamatai függetlenek a beosztástól, a munkakörtől, a területtől, az iparágtól, és a foglalkozástól. Folyamatai sortartóak, mindig érdemes a megállapodáskötési kompetenciával kezdeni, és a sztenderdizálás mindig az utolsó a sorban. A modell alapja lehet akár a munkatárs teljesítményértékelésének is: az egyes pontokhoz értékeket rendelve számszerűsíteni és értékelni tudjuk a teljesítményét.

Módszerek: egyszerű hetes

Megállapodást köt

Módszerek: egyszerű hetes (5)

Folyamatot tervez

Módszerek: egyszerű hetes (6)

Folyamatterv szerint végrehajt

Módszerek: egyszerű hetes (7)

Gondolkodási folyamatokat aktivizál

Módszerek: egyszerű hetes (8)

Gondolkodási folyamatokhoz kontrollt biztosít

Módszerek: egyszerű hetes (9)

Kommunikál szóban és írásban

Módszerek egyszerű hetes

Sztenderdizál

Inputok rendszere

A modell azokat az inputokat tartalmazza, melyek megléte megteremti a minőségi munkavégzés lehetőségét. Ezek megléte, biztosítása együttesen szükséges, bármelyik hiánya fennakadást okoz a munkavégzésben. Az inputok rendszerét érdemes dinamikusan változó rendszerként felfogni. Vezetőként természetesen elsődlegesen a vezetői inputok biztosítása a feladatunk, azzal a kiegészítéssel, hogy a mi felelősségünk az is, hogy a munkatárs inputjainak fejlesztéséért is felelősek vagyunk. Ilyen tipikusan a kompetenciafejlesztés, az értékszemlélet fejlesztése, de a munkatárs kapcsolatrendszerében rejlő lehetőségek felfedezése is.

Tulajdonosi inputok:

Vezetői inputok:

Munkatársi inputok:

További bejegyzéseink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária