A jó képzés receptje

Hozzávalók:

1 elkötelezett HR vezető

12-15 elkötelezett, nyitott résztvevő (ha nem találsz belőlük nyitottakat, akkor is tudsz dolgozni, csak akkor nagyobb előkészítés szükséges)

1 szakmailag tapasztalt, innovatív tréner

1 terem, ahol kényelmesen le tudnak ülni a résztvevők félkörben (világos és szellős, meleg, de nem fullasztó)

1 flip chart tábla papírral

2 bekészítés (1 délelőtt, 1 délután) (kávé, tea, aprósütemény, ásványvíz, üdítő, gyümölcs, pogácsa)

1 jó ebéd

1 jó utókövetési koncepció


Mérd fel az igényt a munkaszervezetben, tudj meg minél többet a munkatársak kompetenciaszintjéről, a szükséges és használt kompetenciáikról, a problémáikról, az elvárásaikról, az igényeikről. Küldj ki kérdőívet, szervezz csoportos beszélgetést, kérdezd meg a vezetőiket. A begyűjtött információk alapján válaszd ki a témát és illeszd az éves képzési tervedbe. Keress ehhez egy (vagy több) szakmailag felkészült trénert. A kiválasztás során találkozz mindenkivel személyesen is, mert fontosak a megérzések és a kémia. A munkatársakat (a potenciális résztvevőket) te ismered a legjobban, hidd el, érezni fogod, kinek a személyisége passzol hozzájuk. Köss szerződést a kiválasztott trénerrel vagy tréningcéggel.

Alakítsd ki a tréningcsoportokat. Keress egy megfelelő helyszínt, ha házon belül tartjátok, akkor foglald be aznapra. Rendeld meg a bekészítést és az ebédet a résztvevőknek és a trénernek is. Ha külsős helyszínen tartjátok, beszélj a szolgáltatóval és köss szerződést.

Értesítsd ki a résztvevőket a tréningről, kiemelve a célt és a várható eredményt. Beszéld át a trénerrel a folyamatot, a tematikát, adj meg neki minden fontos, a csoporttal kapcsolatos információt. Határozzátok meg előre közösen, milyen lesz az utókövetési folyamat (ha szükséges, a tréning után úgyis módosítotok majd rajta).

Tartsátok meg a tréninget és kérjetek visszajelzést a résztvevőktől.

Kezdd el a következő tréning szervezését!

it_stuffA jó képzés receptje