A jó képzés hozzávalói:

Mérd fel az igényt a munkaszervezetben, tudj meg minél többet a munkatársak kompetenciaszintjéről:

Küldj ki kérdőívet, szervezz csoportos beszélgetést, kérdezd meg a vezetőiket. A begyűjtött információk alapján válaszd ki a témát és illeszd az éves képzési tervedbe. Keress ehhez egy (vagy több) szakmailag felkészült trénert. A kiválasztás során találkozz mindenkivel személyesen is, mert fontosak a megérzések és a kémia. A munkatársakat (a potenciális résztvevőket) te ismered a legjobban, hidd el, érezni fogod, kinek a személyisége passzol hozzájuk. Köss szerződést a kiválasztott trénerrel vagy tréningcéggel.

Alakítsd ki a tréningcsoportokat. Keress egy megfelelő helyszínt, ha házon belül tartjátok, akkor foglald be aznapra. Rendeld meg a bekészítést és az ebédet a résztvevőknek és a trénernek is. Ha külsős helyszínen tartjátok, beszélj a szolgáltatóval és köss szerződést.

Értesítsd ki a résztvevőket a tréningről, kiemelve a célt és a várható eredményt. Beszéld át a trénerrel a folyamatot, a tematikát, adj meg neki minden fontos, a csoporttal kapcsolatos információt. Határozzátok meg előre közösen, milyen lesz az utókövetési folyamat (ha szükséges, a tréning után úgyis módosítotok majd rajta).

Tartsátok meg a tréninget és kérjetek visszajelzést a résztvevőktől.

Kezdd el a következő tréning szervezését!

További bejegyzéseink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária