ONLINE ESEMÉNY 3 ÓRÁBAN

Coaching szemlélet a vezetésben

Vezetőként rengeteg olyan helyzet van, amikor hatékony kommunikációra, magas szintű megértésre, értő figyelemre van szükség ahhoz, hogy egy konfliktust megoldjuk vagy egy munkatársat meg tudjunk tartani. Ezekben a helyzetekben óriási jelentősége van annak, ahogyan kérdezünk és ahogy a másik félhez kapcsolódni tudunk: az értő figyelem és a jó kérdezéstechnika a vezetői szerep és a coach szerep közös metszete.

A coaching folyamat során a coach jellemzően kérdez, és abban támogatja a másik felet, hogy egy általa behozott témában előrelépést érjen el, egy elakadásból tovább tudjon haladni, vagy egy megfogalmazott célt el tudjon érni. Vezetőként sok olyan helyzet adódik, ahol pont ezekre van szükség: tanácsok helyett kérdésekre, irányítás helyett támogatásra, és megerősítő visszajelzésekre.

A program betekintést ad néhány olyan coaching eszközhöz, amelyeket a résztvevők a jövőben könnyedén tudnak alkalmazni. Az egyes eszközök főleg egyéni és csoportos környezetben egyaránt jól használhatók.

esemény időpontja

2024. május 29., szerda

Időtartam

9:00 – 12:00

Helyszín

Online, Zoom alkalmazáson keresztül

Miért hasznos?

Miről lesz szó?

A megoldásközpontú szemlélet alapjai, a coaching szemléletű vezetésben rejlő lehetőségek. A coaching szemlélet megjelenése a vezetői munkában: kérdések, eszközök, jó gyakorlatok. Kapcsolódás a másik féllel és megnyitás.

● A jó kérdések szerepe a vezetői munkában. A 10 jolly joker kérdés a vezetői folyamatokban – gyakorlatok és esetek.

● Erőforrás-szemlélet, motiváció és visszajelzések adása. Az erőforrások felismerésének és visszajelzésének technikái. Erőforrás típusok és azokkal való munka: visszajelzés, értékelés, fejlesztési célok megfogalmazása.

● A nap során az alábbi eszközök és coaching módszerek közül válogatunk:

◌ kérdezéstechnikai alapok,

◌ coaching kérdés típusok és tipikus kérdések,

◌ skálázás,

◌ az értő figyelem technikái,

◌ vizuális eszközök,

◌ képkártyák és kreatív eszközök,

◌ térbeli skálázás,

◌ partnerség és nyitottság megteremtése a beszélgetések során,

◌ megfigyelői készségek erősítése,

◌ adatok-értelmezés-ítélkezés felismerése,

◌ kommunikációs szempontból nehéz helyzetek kezelése,

◌ megoldásfókuszú feltevések és kérdések.

Kinek ajánljuk az eseményt?

HR vezetőknek,

akik a szervezetben más vezetők támogatásával foglalkoznak, ebből kifolyólag fontos nekik a kérdezéstechnika, a kapcsolódás, a tükrözés, az értő figyelem.

Csapatvezetőknek,

akik egyéni és csoportos formában is szeretnének az embereikkel foglalkozni, és ehhez új eszközöket tanulni.

Vezetőknek,

akik jobb kapcsolatot szeretnének kialakítani a munkatársaikkal.

Szirtesi Nagy Réka - Lego

A programot vezeti:

Szirtesi-Nagy Réka

Tréner, coach, szervezetfejlesztési igazgató és akkreditált DISC tréner. A tréningjein a tapasztalati tanulás elvei érvényesülnek, a résztvevők saját élményeken és reflexión keresztül tanulnak a saját működésükről, viselkedésükről, reakcióikról.

Rendszeresen tart trénerképzést, valamint vállalati tréningeket vezetőképzés, konfliktuskezelés, kommunikáció, változáskezelés, motiváció, visszajelzés témakörben.

A coaching szemléletet a tréningekre is beviszi: a résztvevőkre partnerként tekint, sok kérdést és eszközt alkalmaz, amiket utána a résztvevők a munkájuk különböző területein alkalmazni tudnak.

Regisztráljon térítésmentes eseményünkre:

További képzéseink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária