A digitális bonbon és az iskolás tudósok – A múzeumok, mint a kreatív oktatás ezermesterei

Időpont: 2023. szeptember 26.

Időtartam: 17:30-19:00

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Németh Ádám

Poros múzeum, ahol semmihez se szabad nyúlni? Ez már a múlté! Múzeumba nem kell, nem illik, hanem érdemes elvinni a diákokat!

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Miről lesz szó?

A múzeumok oktatnak, nevelnek, élményeket nyújtanak és inspirálnak. Képesek életeket átalakítani, közösségeket megerősíteni, vitákat elindítani és alakítani a társadalmat. Webináriumunkon megmutatjuk, hogy miként tudja az oktatás segítségül hívni a múzeumokat a XXI. század kihívásaival szemben. Nem csak több, sikeres, közös projektet mutatunk be, de felvonultatjuk azokat a sokak számára még ismeretlen lehetőségeket is, melyeket a múzeumpedagógia világa tartogat.

Tudta például, hogy:

Ma már „házhoz is rendelheti” a múzeumokat?

Életre kelt kiállítási bábúk mesélhetnek Önnek a kiállításokban?

Diákjai komoly témákról rendezhetnek kiállításokat?

Pár kattintással segítséget kaphat a múzeumoktól tanórája tervezéséhez?

Kalauzunk a múzeumi lehetőségek világában Németh Ádám múzeumpedagógus lesz, aki az elmúlt tíz évben az ország számos jelentős intézményénél tartott oktató-szórakoztató programokat.

Ez a webinárium már lezajlott. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkatha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

Lőrincz ZsófiaA digitális bonbon és az iskolás tudósok – A múzeumok, mint a kreatív oktatás ezermesterei