Szerepek egyensúlyban: HR tippek nem HR-es vezetőknek

MIRŐL LESZ SZÓ?

Vezetőként érezted már azt, hogy mindenhez kell értened, mintha egy egyszemélyes cég lennél? Elvárják, hogy szakmailag vezesd a folyamatot, tanácsokat adjál, szervezz, menedzselj, és emellett foglalkozz az emberekkel.

Érzed, hogy a hibák sokszor nem is szakmai okból erednek, hanem emberi mulasztás, kommunikáció hiánya vezet hozzá. Nem elég szakmailag topon lenned, de akár „osztályfőnökként” is helyt kell állni, foglalkozni a munkatársakkal, békíteni, kiegyesíteni a szálakat.

A vezetői folyamat több területen igényel helytállást. A szakmaiság mellett az emberek vezetése is hozzá tartozik, miközben ezt többnyire senkinek sem tanítják, mert szakembereket neveznek ki, szakmai kompetenciákra helyezik a hangsúlyt.

A HR tippek vezetőknek webinárium pont abban támogatja a (nem HR-es) vezetőket, hogy mire kell csapat/csoportvezetőként figyelni, hogyan lehet helyzeteket kezelni. Milyen hatással van a csapatra egy új munkatárs érkezése vagy egy csapattag távozása? Hogyan kezeljük, amikor a betanítás plusz terhet jelent a csapatnak, mégis gyorsan be tudjon illeszkedni az új munkatárs? Mikor érdemes csapatépítőt szervezni, mennyiben segítenek az informális szerveződések? Milyen HR kérdésekben tud a vezető is segíteni és mi tartozik a HR-re?

Több, mint 15 éve foglalkozom vezetőkkel, akiknek van csapatuk, munkatársakkal, akik tartoznak valamilyen csapathoz. Tapasztaltam az igényeket, mi tud nehézséget okozni, min tud elcsúszni a kommunikáció, a helyzetek kezelése. Minden eset egyedi, de vannak irányelvek, amikre érdemes figyelni egy csapat szervezésekor. Ezek olyan ismeretek, kompetenciák, amiket többnyire nem tanítanak semmilyen menedzserképzőben, pedig a vezetőnek kulcsfontosságú, ha hatékony, összetartó csapatot szeretne kialakítani és vezetni.

Várok szeretettel minden vezetőt, aki emberekkel (is) dolgozik, aki csapatot koordinál, és néha elveszve érzi magát, hogyan kezeljen vagy előzzön meg helyzeteket!

ELŐADÓ

TGR

Tóth Gabriella Réka

Több, mint 15 éve emberekkel foglalkozom, munkatársakkal, vezetőkkel, csapatokkal, és az ő fejlesztésükkel. HR-esként számtalan interjún tapasztaltam meg a jelöltek igényét, vezetőként pedig a csapatok nyitottságát, dinamikáját a szervezeti változásokkor. Hiszem, hogy egy szervezet annyit fejlődik, amennyit az ott dolgozó munkatársak, vezetők, így létszükség a folyamatos fejlődés az egyénnek és a szervezetnek is.

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária