Látom a fülemmel, hallom a kezemmel: iskolai gyakorlatok a többszörös intelligencia alapján

27.máj
ONLINE
Látom a fülemmel, hallom a kezemmel: iskolai gyakorlatok a többszörös intelligencia alapján 2021. MájusMáj 27. 14:00 - 2021. MájusMáj 27. 15:30

Miről lesz szó?

A gyerekek, akárcsak a felnőttek, nem egyformán tanulnak: eltérő preferenciáik vannak azzal kapcsolatban, hogy egy-egy témát vagy tantárgyat milyen módon tudnak a leginkább hatékonyan és szívesen megismerni. A többszörös intelligenciák megléte az egyik oka annak, hogy a diákok között van aki akkor tanul jól, ha mindent elmondanak neki, mások rajzolva vagy éppen írva tudnak információkat feldolgozni, megjegyezni.

Mit tehet egy pedagógus azért, hogy a kötelező tananyagmennyiség mellett a diákok lelkesek, energikusak, motiváltak legyenek, bevonódjanak, megértésben és megélésben egyaránt előrelépjenek? Hogyan lehet egy-egy tanórát kezdeni, zárni, keretezni a többszörös intelligencia gyakorlataival? Milyen egyszerű feladatok, játékok vannak, amiket beépítve a gyerekek sokkal jobban bevonódnak és felelősséget vállalnak a saját tanulási folyamatukért?

 

Milyen kézzel fogható, azonnal alkalmazható tudást ad és kinek hasznos?

A program során a fenti kérdéseket járjuk körbe egyszerű, könnyen adaptálható gyakorlatok bemutatásával. A gyakorlatok egy vagy több intelligenciára építenek, és nagy előnyük, hogy akármilyen tanórán be lehet őket építeni, legyen szó a mohácsi csatáról, egyenlő szárú háromszögekről, osztályfőnöki óráról vagy éppen a biológia rejtelmeiről.

A webináriumon kitérünk arra, hogy Howard Gardner elmélete hogyan segítheti a differenciálást, és arról is lesz szó, hogy milyen gyakorlatokban érdemes gondolkodni 5 vagy 30 fős csoportoknál, illetve mit lehet kezdeni 5 vagy éppen 45 perc alatt.

A program gyakorló pedagógusok, foglalkozásvezetők, osztályfőnökök, intézményvezetők számára hasznos, a gyakorlatok iskolai környezethez illeszkednek.

Ki az előadó?

  • A program facilitátora Szirtesi-Nagy Réka, szervezetfejlesztési igazgató, aki az elmúlt egy évben több száz online programot tartott, 5 fős csoportfoglalkozástól 150 fős konferenciáig, zárt tréningektől nyílt workshopokig.
  • Réka innovátorként folyamatosan kutatja azokat a digitális eszközöket és online jól működő gyakorlatokat, amiket vezetők és trénerek egyaránt tudnak alkalmazni. A tudását és tapasztalatait szívesen osztja meg egy jó hangulatú, mozgalmas és inspiráló program keretében.
  • Időzítés
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Aktuális stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org

it_stuffLátom a fülemmel, hallom a kezemmel: iskolai gyakorlatok a többszörös intelligencia alapján