webinárium

Tudatos oktatás - tanároknak, osztályfőnököknek

IDŐPONT

2024. május 22.

IDŐTARTAM

16:00 - 17:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Molnár Anita
Molnár Anita

Molnár Anita családi adótanácsadó, a lakástulajdonosok adótrénere. Hivatalos végzettség szerint közgazdász, számviteli szakértő, mérlegképes könyvelő. A szakmájában mindig is a személyi jövedelemadó állt a legközelebb hozzá, így kifejezetten a magánszemélyek adóügyeire specializálódott, személyre szabott adótanácsadással és csoportos oktatással foglalkozik.
Szenvedélyesen hiszi, hogy mindenki képes megérteni a rá vonatkozó szabályokat és kézben tartani az adóügyeit. Szívügye, hogy megtanítsa az embereket az adó világában eligazodni.

MIRŐL LESZ SZÓ?

Sajnálatos módon jelenleg a közoktatásból hiányzik a valódi nagybetűs életre felkészítő gyakorlatias ismeretek oktatása.

Lelkiismeretes pedagógusként az osztályfőnöki óra az, ahol lehet egy kis időt szorítani az ilyen jellegű ismeretek átadására.
Adózás és munkaügyi témában igazán nehéz helyzetben van az osztályfőnök, hiszen ezeket sosem tanulta. Ráadásul a saját élettapasztalata is kevéssé releváns, hiszen közszférában dolgozóként más szabályok vonatkoznak a dolgozókra.

Ezen az ingyenes webináriumon azokról az alapvető ismeretekről lesz szó, amit minden – a munka világába kikerülő – fiatalnak tudnia kellene. Diákmunka pedig már 15 éves kortól vállalható, szóval nincs sok időnk 🙂

Leegyszerűsített, hétköznapi nyelvezetben, gyakorlati példákon keresztül nézzük át a diákok lehetőségeit.

A diákok oldaláról indulva nézzük meg: milyen fajta munkákat vállalnak a fiatalok?
Korrepetálás, bébiszitterkedés, éttermi kisegítő, filmstatiszta, gyári szalagmunka, medenceőr, fűnyírás, tolmácskodás, hétvégi műszak? A lehetőségek igencsak változatosak egy rátermett és elszánt ifjú előtt.
Majd ezeket fogjuk hivatalos keretek közé beemelni, szabályossá tenni.

A diákszövetkezet keretében végzett diákmunka és a klasszikus munkaviszony a leggyakoribb, így ezeknek a részleteiben is elmerülünk, de nem fulladunk bele, ígérem.

Néhány gondolatot ragadok ki a webinárium anyagából:
– mitől lesz hivatalosan is diákmunka a diák munkavégzése?
– életkori szabályok: 15, 16 és 18 év
– adókártya, szülői engedély
– bruttó-nettó tisztázása
– mennyi a személyi jövedelemadó és mennyi a járulék, melyik micsoda?
– 25 év alattiak szja-kedvezménye
– mitől lesz valaki biztosított és egy diáknak szüksége van-e erre egyáltalán?
– adóbevallás

A webináriumot középiskolai tanároknak, osztályfőnököknek javasoljuk.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Regisztráció

Tekintse meg további eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária