Szükség van-e a huszadik kommunikációs tréningre – miért és hogyan igen?

MIRŐL LESZ SZÓ?

Minden szervezetfejlesztési projektnek állandó eleme a kommunikációs terület, miközben nem született meg az a tanácsadó, aki ne tudna rövid időn belül kommunikációs eltéréseket feltárni a munkaszervezetben. A munkatársak már úgy érezhetik agyonképzettek a különböző technikák terén, és kétkedve fogadnak minden újabb tréninget és szakembert. A megszokott témákon túl a forma és a tartalom egységéért kiált, amikor két a saját területén elismert szakember összefog egy közös cél érdekében: Havadi-Nagy Marian (logopédus, nyelvész, beszédtréner, beszédtanácsadó) és Kuprivecz-Taba Krisztina (mérnök, tolmács, kereskedelmi igazgató) adnak betekintést a lehetséges válaszokba: hogyan lesz a JÓ BESZÉD?

Beszédhangunkat a mindennapi kommunikáció során számtalan hatás éri, tehát érdemes annak védelmére, illetve a technikai szinten JÓ BESZÉD kialakítására fokozott figyelmet fordítanunk. Legyen bármilyen fontos és átütő a tartalom, ha a beszéd formai elemei nem megfelelően működnek, már nem vagyunk verbálisan olyan hatékonyak, mint azt szeretnénk.

Gyakran a munkahelyi szervezeti hatékonyság növelésének egyik alapfeltétele a személyközi kapcsolatok szintjének emelése, legyen az szóbeli vagy általánosabb értelemben vett kommunikáció. Tehát a beszélésre is igaz az, hogy tartalomhoz a forma – elengedhetetlen. A formához viszont tartalmat rendelni, szintén alapvetés. A technikai szempontból JÓ BESZÉD pillérként tartja majd meg a ráépülő tartalmat.

A webináriumon ízelítőt kaphatnak a résztvevők a mindennapi (munka) életükben azonnal alkalmazható gyakorlatokból:

1. Hangprevencióra vonatkozó alapvető hanghigiénés gyakorlatok, melyben megjelennek az izomtónus-szabályozást célzó relaxációs gyakorlatok. Célja, hogy olyan beszédhangot, orgánumot alakítsunk ki, mely későbbiekben is jól terhelhető, tetszetős beszédet eredményez.

2. A beszédtechnikai gyakorlatokban a légzés, a hangadás, az artikuláció, valamint a beszéd prozódiai elemei, így a hangerő, beszédtempó, beszédritmus, hanglejtés kerül főszerepbe.

3. A retorikai és prezentációs gyakorlatok a szervezeti keretben betöltött szerephez igazodó tartalmak (pl. személyes és telefonos ügyfélszolgálati kommunikáció, kereskedelmi feladatkörökben szükséges kommunikáció, megbeszélés online-offline, beszámoló, előadás, visszajelzés) jelennek meg a nonverbális kommunikáció és beszédviselkedés elvárásai, normája mellett.

ELŐADÓ

Kuprivecz-Taba Krisztina

Kuprivecz-Taba Krisztina

mérnök, tolmács, kereskedelmi igazgató

Havadi-Nagy Marian

Havadi-Nagy Mariann

logopédus, nyelvész, beszédtréner, beszédtanácsadó

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária