Szikra, láng, parázs, hamu 2: Self-coaching gyakorlatok a kiégés megelőzés területéről

MIRŐL LESZ SZÓ?

„Fáradt vagyok, nincs kedvem semmihez. A motivációm nem a régi, valahogy mostanában csak vonszolom magam nap, mint nap.”
„Tele vagyok energiával, és legszívesebben egész nap ezzel a dologgal foglalkoznék. Folyamatosan ezen gondolkodom, szuperizgalmas téma, legszívesebben alvás helyett is ezt csinálnám.”

Mit gondol, a fenti két mondat közül melyik áll közelebb a kiégés állapotához? A rossz hír az, hogy bármelyik: kiégés nem csak unalmas, monoton folyamatokban valósulhat meg, hanem a túlzott pörgés, lelkesedés, a megállás nélküli elkötelezett odaadás is elindíthat valakit a kiégés felé vezető úton. A jó hír pedig az, hogy nagyon sok egyszerű eszköz, önreflexiós gyakorlat van, amivel jobban oda tudunk figyelni magunkra és másokra.

A webinárium során bemutatunk olyan megoldásfókuszú gyakorlatokat, kérdéseket, eszközöket, amiket egyénileg jól lehet használni arra, hogy a fókuszt a vágyott jövőre, egy stresszmentesebb életstílusra, érzelmileg kiegyensúlyozottabb mindennapokra tudjuk fordítani. A saját erőforrások feltérképezése hozzájárulhat a kiégés megelőzéséhez, különösen akkor, ha mindezt prevenciós fókusszal tesszük.

A self-coaching alapvetően az önmagunknak feltett kérdések megválaszolásának folyamata, akár egyszerű önreflexiós jelleggel, akár strukturált gyakorlatok kapcsán. A webinárium során végigmegyünk 20 olyan kérdésen, amik megválaszolása hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez, és bemutatunk több olyan strukturált gyakorlatot, amit érdemes időről időre elvégezni a kiégés megelőzése érdekében.

A program végén arra is kitérünk, hogy egy vezető hogyan tudja a fenti eszköztárat a munkatársaival való beszélgetésekbe beépíteni. Szeretettel várunk mindenkit, aki a saját vagy a környezete mentális és érzelmi jólétéért szeretne a munkaszervezetében hozzájárulni.

ELŐADÓ

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária