Akinek kalapács van a kezében, az mindent szögnek lát(?) Fejlesztési formák kavalkádja

MIRŐL LESZ SZÓ?

Pár hónappal ezelőtt felhívott egy kedves ügyfél, hogy nekik kommunikációs tréningre van szükségük, mert nagy a baj. Kezdtünk beszélgetni róla, hogy mégis mi a baj. Kiderült, hogy van egy új csapatuk, ahol a csapattagok régi motorosok a cégben, de így még nem dolgoztak együtt, és érkezett hozzájuk egy új vezető. Az új vezetőnek nagyon sok konfliktusa van a csapat erős emberével, ezért a csapat sem tud hatékonyan dolgozni, ezt onnan látják, hogy csökkent az email forgalom, kevesebb az egyeztetés, és egyáltalán kevesebbet beszélgetnek. Ezen a ponton már hajlott rá az ügyfél, hogy inkább akkor konfliktuskezelési tréning kellene ennek a csapatnak. További kérdésekre kiderült, hogy tulajdonképpen a csapattal nincs baj, csak ezzel a két munkatárssal, ők nem jönnek ki jól.

A javaslatunk az volt, hogy ne tréning legyen, hanem tartsunk egy mediációt a két közvetlen érintettnek, a többit pedig tegyük ettől függővé. A mediációból végül egy három alkalmas folyamat lett, mely megállapodással zárult, és melybe így nem kellett nézőként bevonni az egész csapatot.

A fenti esetben NEM a tréning volt a megfelelő fejlesztési forma. A webináriumon bemutatjuk, hogy milyen más fejlesztési formákból lehet választani, melyiket mikor érdemes használni, milyen előnyei és korlátai vannak egyiknek vagy másiknak.

ELŐADÓk

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Nagy Emőke

Nagy Emőke

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária