A kapcsolódás terei: Közösségépítés civil és egyházi szervezetek számára

MIRŐL LESZ SZÓ?

Kapcsolódás, együttműködés, visszajelzés, támogatás, bátorítás: csupa olyan szükséglet, amit az emberek jelentős része nagyon fontosnak tart, és ezeket kisebb nagyobb közösségeinkben meg tudjuk élni.

A különböző szervezetek egyik gyakori célkitűzése, hogy helyi vagy globális, kisebb vagy nagyobb közösségeket hozzanak létre és működtessenek.

Az online tér és a gombamód elszaporodott digitális eszköztár rengeteg lehetőséget ad a közösségépítésre: ismerkedéstől csapatépítésig, programoktól kampányok szervezéséig nagyon sok mindent lehet online is elég jól, vagy éppen sokkal hatékonyabban megvalósítani, mint offline. A pandémia alatt olyan dolgokat is online kellett megvalósítani, ami korábban eszünkbe sem jutott volna – és alig várjuk, hogy visszatérjenek a személyes programok, beszélgetések, rendezvények. Ugyanakkor érdemes azt is megvizsgálni, hogy a jövőben mi az, amit a személyes lehetőségek mellett online szeretnénk megtartani, mert hatékonyabbá, gördülékenyebbé vagy éppen szórakoztatóvá, játékossá teszi a működést.

A webinárium során arról beszélgetünk meghívott vendégünkkel, hogy mi az, ami jól működik a közösségépítésben online, mi az amiben mindenképp a személyes megoldások preferáltak, és minden hogyan jelenik meg egy egyházi közösség mindennapjaiban.

Meghívott vendégünk: Thoma László, vezető lelkipásztor, Gazdagréti Református Gyülekezet, vallástanár, pszichodráma- és bibliodráma-vezető.

ELŐADÓk

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Thoma László

Thoma László

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária