Hogyan lesz a történésből történet? – Storytelling workshop újságíróknak

Időpont: 2022. október 20.

Időtartam: 09:00-12:00

Helyszín: 1135 Budapest, Szegedi út 54. – Akadémia terem

Előadó: Nagy Emőke

Nagy Emőke

Nagy Emőke

Újságíróként szeretnéd átadni a megtapasztalt, hallott, látott történeteket az olvasóidnak?

Nem minden leírt szövegből lesz történet, és emiatt lehet, hogy a kívánt hatást sem éred el, nem kelted fel az olvasó érdeklődését.

Újságíróként örök dilemmát jelent, hogyan ragadd meg az olvasó figyelmét, hogyan keltsd fel érzelmeit, hogy szövegeddel hatást érhess el? – Létezik erre egy kiválóan alkalmas technika: a storytelling- történetmesélés, ami tudatos módszerek alkalmazásával építi és öltözteti fel a szövegeket.

A Storytelling workshop segít kiválasztani, felépíteni és berendezni a történeteidet, kiindulva onnan , hogy mi a történetmesélés alapja, honnan jönnek a történetek és miért működnek, mi a különbség a történés és a történet között, egészen odáig, hogy milyen kötelező elemei vannak minden történetnek, és ezeket hogyan érdemes kiegészíteni érzelmekkel. Megnézzük, hogyan lehet elkezdeni és befejezni egy történetet, ahelyett, hogy belevágnánk és csak abbahagynánk.

A programot főként újságíróknak és írással foglalkozó személyeknek ajánljuk.
A workshopot Nagy Emőke DFT-Hungária trénere tartja, aki maga is rendszeresen használja a történetmesélés technikáját vezetői, tréneri munkájában és coaching ülésein is.

Újságíróknak az eseményre ezúttal térítésmentes részvételi lehetőséget biztosítunk. A workshop csoportlétszáma max. 15 fő.

it_stuffHogyan lesz a történésből történet? – Storytelling workshop újságíróknak