webinárium

Művészetterápia a kompetenciafejlesztés körében

muveszetterapia_a_kompetenciafejlesztes_koreben_banner

IDŐPONT

2023. január 11.

IDŐTARTAM

10:00 - 11:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Juci_kep_kor

Feketéné Kovács Judit, mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta

Élményalapú, nem formális tanulás? Fejlesztés és Megújulás? Új módszerek?

Igen! Ez a művészetterápia.

MIRŐL LESZ SZÓ?

Számos lehetőségünk van új ismereteket elsajátítani, új tudásra szert tenni. Ég bennünk a vágy, hogy többek, hogy jobbak legyünk, de egyre inkább szeretnénk, ha az új készségek elsajátításának módja inspiráló, izgalmas és újszerű lenne. Mindemellett fontos az is, hogy a tanulási folyamat illeszkedjen személyes érdeklődésünkhöz, lehetőséget adjon az önkifejezésre, a kreativitásunk megélésére.

Legyen szó tanulásról, fejlesztésről, a művészetterápia módszere számtalan lehetőséget nyújt arra, hogy közösségi színtereken pozitív tapasztalatokon és sikerélményeken keresztül érjük el céljainkat.

A művészet csak eszköz, segíti az önkifejezést, formálja az önismeretet. A közösségi alkotásokon keresztül fejlődik az alkalmazkodó, kooperációs és kommunikációs készségünk. A szabad alkotás élménye szinte észrevétlenül tesz bennünket nyitottabbakká, kreatívabbakká.

A művészetterápiás foglalkozásokon való részvétel semmilyen rajztudást nem igényel!

  • Miként lehet művészetterápiás módszereket bevonni a közösségi folyamatokba?
  • Hogyan működik a művészet, a szabad alkotás közösségi (szervezeti) keretek között?
  • Milyen potenciál rejlik benne egyéni és közösségi szinteken?

A webinárium során a fenti kérdésekről beszélgetünk. A résztvevők ezen túl betekintést nyerhetnek egy művészetterápiás foglalkozás felépítésének lépéseiről, konkrét gyakorlatok megvalósításának lehetőségeiről is.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária