webinárium

Civilek a nőkért

Civilek a nőkért

IDŐPONT

2021. június 17.

IDŐTARTAM

17:00 - 18:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Nagy Emőke

Nagy Emőke

A beszélgetést Nagy Emőke vezeti, aki nem csak trénerként, tanácsadóként támogatja a munkaszervezeteket abban, hogy egyre jobbak, tudatosabbak és hatékonyabbak legyenek, hanem képzési és horizontális vezetőként egyének és csapatok vezetésében is jártasságot szerzett az elmúlt tizenöt évben. A pozitív visszajelzés támogatására a testvérével, Szirtesi-Nagy Rékával közösen kifejlesztettek egy visszajelzést segítő kártyacsomagot, a Tükör kártyákat.

MIRŐL LESZ SZÓ?

A munka és magánélet összehangolása egyéni kompetencia, tudatosság kérdése, de vajon mit tehet ezért egy civil szervezet? Az eseményre olyan civil szervezeti vezetőket, munkatársakat és önkénteseket várunk, akik vagy már foglalkoznak a kérdéssel, akár programok szintjén, akár csak elméletben, vagy tervezik a jövőben ilyen témájú programok elindítását. Nem okosabbak szeretnénk lenni náluk, hanem mutatni néhány lehetséges tartalmi elemet ahhoz, hogy ezek a projektek sikeresek és szakmailag megalapozottak legyenek.

Olyan civil szervezeteket várunk, amelyek nyitottak arra, hogy a nő, mint munkavállaló szerepével, a munka-család összeegyeztetéseinek problémáival foglalkozzanak.

AZ EFOP Plusz család- és ifjúságügyi fejlesztései a 2021-2027-es ciklusban kiemelt témaként foglalkoznak a témával. A rendezvény kitűnő alkalom az előzetes szakmai felkészülésre a civil szervezeteknek a ciklus pályázati tervezési folyamataihoz.

Milyen kérdésekre keresi a választ az esemény?

A webináriumon azt a kérdést járjuk körül, hogy milyen lehetőségei vannak egy civil szervezetnek, ha tevékenyen részt szeretne venni abban, hogy a nők képesek legyenek összehangolni a munkát a magánélettel. Azokat a lehetőségeket vesszük számba, melyek egy ilyen projektben a szakmai tartalmat jelenthetik. Szót ejtünk arról, hogy milyen programokkal érdemes a munkáltatókat megcélozni, és milyen programok segíthetik a témában magukat a nőket. Milyen eredményt várhatunk a munkahelyi programoktól és mit érhetünk el, ha közvetlenül a nőknek szervezünk programot?

A kérdésekre adott válaszok alapját jelenthetik majd egy későbbi európai uniós pályázati folyamat szakmai előkészítésének, így a részvétel ajánlott minden civil szervezetnek, amely uniós források igénybevételére pályázik a jövőben.

Milyen kézzel fogható, azonnal alkalmazható tudást ad?

A webináriumon több rendezvény- és programtípust mutatunk be azzal a céllal, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami a saját szervezete alaptevékenységéhez közel áll, ami beilleszthető az eddigi működésébe, ami igazán a profiljába vág. Nem csak felsoroljuk ezeket, hanem bemutatjuk a legfontosabb paramétereiket, mire érdemes figyelni egy kutatás megtervezésekor, hogyan érdemes képzést szervezni munkáltatóknak és hogyan a dolgozó nőknek, vagy hogyan érdemes önszerveződő női közösségeket támogatni.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária