webinárium

A digitális bonbon és az iskolás tudósok - a múzeumok, mint a kreatív oktatás ezermesterei

kreatív oktatás

IDŐPONT

2023. szeptember 26.

IDŐTARTAM

17:30 - 19:00

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Németh Ádám

Németh Ádám

Poros múzeum, ahol semmihez se szabad nyúlni? Ez már a múlté! Múzeumba nem kell, nem illik, hanem érdemes elvinni a diákokat!

MIRŐL LESZ SZÓ?

A múzeumok oktatnak, nevelnek, élményeket nyújtanak és inspirálnak. Képesek életeket átalakítani, közösségeket megerősíteni, vitákat elindítani és alakítani a társadalmat. Webináriumunkon megmutatjuk, hogy miként tudja az oktatás segítségül hívni a múzeumokat a XXI. század kihívásaival szemben. Nem csak több, sikeres, közös projektet mutatunk be, de felvonultatjuk azokat a sokak számára még ismeretlen lehetőségeket is, melyeket a múzeumpedagógia világa tartogat.

Tudta például, hogy:

  • Ma már „házhoz is rendelheti” a múzeumokat?
  • Életre kelt kiállítási bábúk mesélhetnek Önnek a kiállításokban?
  • Diákjai komoly témákról rendezhetnek kiállításokat?
  • Pár kattintással segítséget kaphat a múzeumoktól tanórája tervezéséhez?

Kalauzunk a múzeumi lehetőségek világában Németh Ádám múzeumpedagógus lesz, aki az elmúlt tíz évben az ország számos jelentős intézményénél tartott oktató-szórakoztató programokat.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária