Megszoksz vagy megszöksz? – onboarding folyamatok a munkaszervezetben

MIRŐL LESZ SZÓ?

„Első napom az új munkahelyemen. Mit vegyek fel? Nem leszek túlöltözve? Nem veszek világos felsőt, nehogy leegyem ebédkor vagy a kávém rácsöppenjen. Kihez is kell mennem, kit keressek? Hogy ismerem meg a főnökömet? Ideges voltam az interjún, mi van, ha nem ismerem fel? És a munkatársak… senkinek nem tudom a nevét! Kihez fordulhatok? Olyan béna ez az egész. Csak nehogy beégjek az első nap!

Eltelt egy hét…”

Hogy folytatódik a történet az Önök szervezeténél? Mennyire biztosak benne, hogy az új munkatárs marad a próbaidő végéig vagy akár 1 évet is? Mit tesznek érte?

Életünk során számtalanszor kerülünk olyan szituációba már gyerekkorunktól kezdve, amikor először lépünk be egy új helyre vagy társaságba: gondoljunk vissza az óvodai-, iskolai időkre vagy akár a munkahelyváltásokra. Mire volt, van, lenne szükségünk nekünk a kezdetekkor?

Azon szervezetek, akik foglalkoznak az onboarding, más néven integrációs folyamataikkal, sokkal nagyobb eséllyel tartják meg a munkavállalóikat. A HR és ezáltal a munkaszerveztek egyik állandó kihívása a fluktuáció csökkentése, mely szorosan összefügg az elköteleződés mértékével. A megfelelő integrációval, beilleszkedéssel könnyebben kialakítható az elköteleződés az új munkatársban. Fontos kérdés, hogy a szervezet milyen időintervallumban határozza meg az onboarding folyamatát, meddig „fogja a kezét” az új munkatársnak, meddig tekinti „újnak”, azaz mennyi időt hagy a beilleszkedésre.

A webináriumon módszereket, technikákat, gyakorlatokat mutatunk be, melyek segítik az onboarding folyamat tervezését, akár újragondolását.

Szívügyünk a téma! Örömmel segítjük a HR-es kollégák és vezetők gondolkodását az onboarding folyamatokban.

A webináriumot Tóth Gabriella Réka és Ríz Ádám tanácsadók közösen tartják. Gabriella több mint 10 éve a DFT HR vezetője, hivatása a munkatársak fejlesztése. Vallja, hogy egy munkaszervezet annyit fejlődik, amennyit az ott dolgozó munkatársak. Szerteágazó tapasztalata van a kiválasztás, onboarding folyamatok, szervezeti működés, teljesítményértékelés, csapatépítés, belső tréningek területén, melyeket külső ügyfeleknél is hasznosít. A folyamatos fejlesztés jegyében pár éve már coachként és team coachként is dolgozik, mely módszert nem csak vezetőként, hanem a vezetőfejlesztésben is jól tud hasznosítani.

Ádám minősített vezetési tanácsadó (CMC), 13 éve dolgozik szervezetfejlesztőként, az EMPX Solutions és a Rávezető Projekt menedzsment tanácsadó cégek tulajdonosa és szakmai vezetője.

Tanácsadóként olyan vállalati kultúrában hisz, amelyben a siker és teljesítmény az együttműködésen és kölcsönösségen alapul, az üzleti érdek és vezetési elvek a munkavállalók megbecsülését, motiválását szolgálják.

Ádám olyan partnerekkel dolgozik a legeredményesebben, akik ezeket az értékeket vallják, és a lehető legjobban fel akarnak készülni az előttük álló változásokra, a jövő munkahelyének kialakítására.

ELŐADÓK

Tóth Gabriella Réka és Ríz Ádám

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária