Tapasztalás, ami kincset ér: Az élménypedagógia haszna a gyerekközösségekben

MIRŐL LESZ SZÓ?

„Az élménypedagógiát egyszerű szavakkal is le lehetne rendezni: élményeket szerezni, azokon keresztül tanulni – de számomra ez sokkal többet jelent ennél. Egy olyan módszer, technika, már – már életszemlélet, amely során a megszerzett tapasztalatokra építve reflektálunk, megéljük, ami velünk történt és még tanulunk is belőle. S hogy ezt lehet-e gyerekekkel? Erről fogok mesélni…”

„Tanító, élménypedagógus, tréner, de ha valójában az életemet meghatározó sorrendbe raknám ezeket a szavakat, akkor élménypedagógus, tréner és tanító. Trénerként a Kalandok és Álmok Szakmai Műhellyel dolgozom, míg pedagógusokkal és gyerekekkel elsősorban élménypedagógiai módszerekkel.”

A webinárium során Nico nem csak elméletben mesél az élménypedagógiáról, hanem megoszt néhány olyan gyakorlatot, amiből a résztvevők inspirációt meríthetnek saját programjaikhoz.

A programot ajánljuk pedagógusok, lelkészek, gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok ifjúsági területén dolgozók részére.

ELŐADÓ

Kovacs-Nikoletta

Kovács Nikoletta

Kovács Nikoletta, vagy ahogy sokan ismerik, Nico az élménypedagógiát nagyon sok területen használja, legyen szó református táborról, iskolai műhelyről vagy pedagógusok képzéséről.

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária