Kockáról kockára – A LEGO, mint eszköz használata a munkaszervezetben

MIRŐL LESZ SZÓ?

Mire jó egy doboz LEGO? Ismerkedni, gondolkodni, játszani, kapcsolódni – vezetőként számos olyan helyzet van, amikor egy hatékony és kreatív eszközre van szükség, a LEGO pedig pont ilyen. Legyen szó megbeszélésről, eseményekről, interjúkról, coachingról vagy akár csapatépítésről, két marék LEGO kocka segítségével igazi élményt lehet varázsolni a tárgyalóasztalhoz vagy a tréningterembe.

Az építés folyamata egyben kézzel gondolkodás: miközben dolgoznak az ujjaink az építésen, az agyunk is másképp jár. Ahogy a kezeink között megszületik valami a kockákból, úgy a fejünkben megszületnek olyan gondolatok, amelyek máskülönben nem feltétlenül jöttek volna létre. A közös alkotás élmény, és utána a megosztás segítségével kimondásra kerülhetnek olyan gondolatok, érzések, megélések, amik előrelendítenek csapatokat, konfliktusokat, helyzeteket.

A LEGO kihívások alkalmasak a játék, könnyedség, humor, kapcsolódás megélésére, ami minden csapat életében kiemelt szerepet kap, különösen nehezebb helyzetek, krízisek alatt vagy után. A nagy kihívást jelentő gyakorlatok megdolgozzák a csapatot, felélesztik a kreativitást, erősítik az együttműködést – ezek rendszeres alkalmazása erőforrásokat épít.

A webinárium során Szirtesi-Nagy Réka Serious Play facilitátor mesél arról, hogy milyen szervezeti helyzetekben és hogyan lehet a LEGO-t, mint eszközt alkalmazni vezetőként. Több olyan egyszerű gyakorlatot mutat, amelyeket megbeszéléseken vagy belső eseményeken lehet használni, egyéni vagy csoportos formában.

ELŐADÓ

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária