webinárium

Nyílt sebre ecetet? Szervezeti veszteségek kezelése vezetői szemszögből

Nyílt sebre ecetet? borító

IDŐPONT

2022. május 11.

IDŐTARTAM

10:00 - 11:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

A munkaszervezet sok mindenben hasonlít az emberre: folyamatosan változásban van, szenved a nehézségektől, képes tanulni és talpra állni egy nagy esés után, ellenáll a változásnak és a megfelelő kezeléssel kigyógyul az őt ért betegségekből. Sokszor mégis úgy tekintünk rá, mint egy robotra.

MIRŐL LESZ SZÓ?

A munkaszervezet sok mindenben hasonlít az emberre: folyamatosan változásban van, szenved a nehézségektől, képes tanulni és talpra állni egy nagy esés után, ellenáll a változásnak és a megfelelő kezeléssel kigyógyul az őt ért betegségekből. Sokszor mégis úgy tekintünk rá, mint egy robotra: nem foglalkozunk azzal, hogy mit érez, vagy miért mutat bizonyos tüneteket, csak elvárjuk, hogy jól teljesítsen és erős legyen a nehézségekkel, akadályokkal szemben.

A veszteségek kezelése egyéni szinten sem mindig könnyű, szervezeti szinten viszont kifejezetten nehéz lehet: a szervezet alkotóelemei soha nem egyformák, és mindenki másképp reagál azokra az intézkedésekre, amivel javítani próbálunk egy helyzeten. Átalakul a csapat, elmegy valaki, kilép a vezető, bebukik a projekt, költözünk, új tulajdonos lesz, felmondunk valakinek vagy éppen valaki felmond: csupa olyan veszteség, amely bármelyik szervezetben előfordulhat. A legtöbb esetben ezek kezelése annyival van elintézve, hogy közöljük a szükséges információkat, majd mindenki megy a dolgára.

Ki foglalkozik a felmerülő aggályokkal, félelmekkel? Hogyan kezeljük azokat az érzelmeket, amik ilyenkor felszínre törnek, vagy éppen elfojtásra kerülnek? Tényleg van ezekkel dolga egy vezetőnek? És ha igen, akkor mit tud tenni, hogy ezek a veszteségek mind egyéni, mind pedig csapat szinten jól legyenek kezelve?

A webinárum során lesz szó arról, hogy milyen szervezeti életesemények vannak, amire egy vezető érdemes odafigyeljen egyéni és csoport szinten, valamint bemutatunk néhány olyan eszközt, módszert, amik segíthetnek feldolgozni a veszteségeket. A változáskezelésen belül a veszteségek feldolgozása egy kicsi ámde annál jelentősebb terület, amivel hosszú távon mindenképp érdemes foglalkozni.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária