webinárium

Élmény a táborban – gyakorlatok gyerektáborokhoz a 8 intelligencia alapján

Élmény a táborban

IDŐPONT

2023. május 3.

IDŐTARTAM

10:00 - 11:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

A hosszú nyári szünetek egyik jelentős eseménye, pedagógusoknak és diákoknak egyaránt, a nyári táborok. Van lehetőség játszani, kapcsolódni, és a tematikus fejlesztés mellett a szociális, együttműködési és kommunikációs készségek fejlesztése is megvalósulhat.

MIRŐL LESZ SZÓ?

A táborokban néha ismerős és máskor ismeretlen gyerekek vesznek részt, így a pedagógusoknak a tematikus programok mellett érdemes ismerkedésre, csoportok alakítására alkalmas és együttműködést erősítő gyakorlatokat is megvalósítaniuk.

A webinárium során végig megyünk a Howard Gardner féle 8 intelligencia koncepcióján, és bemutatunk olyan egyszerű gyakorlatokat, amiket jól lehet használni gyerekekkel való foglalkozásokhoz, nyári táborokhoz. Az egyes feladatok bemutatásánál több verzióra is kitérünk annak érdekében, hogy a résztvevők könnyen tovább tudják őket alakítani az igényeknek megfelelően. Mivel a 8 intelligenciát kombinálni is lehet, a bemutatott példák jellemzően két-három intelligenciához is kapcsolódhatnak.

A webináriumot jó szívvel ajánljuk minden olyan pedagógusnak, foglalkozásvezetőnek, csoportvezetőnek, aki részt vesz programok kitalálásában és megvalósításában, és szeretne ezekhez inspirációt szerezni.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária