Tréninggyakorlatok a tanórán

Időpont: 2024. február 15.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Szirtesi-Nagy Réka

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Miről lesz szó?

Matekóra, nyelvtan, kémia, biológia: tantárgyak, ahol nagyon sok anyagot kell hatékonyan átadnia diákoknak, lehetőleg úgy, hogy odafigyeljenek, megértsék és használni is tudják a megszerzett tudást a jövőben. Az anyag sok, az idő kevés – folyamatos kérdés, hogy hogyan lehet hatékonyabbá tenni a tanulási folyamatot, és milyen eszközökkel lehet elérni, hogy a diákok szívesen vegyenek részt a tanórákon, lelkesen és motiváltan végezzék a házi feladatokat, örömmel és kíváncsisággal tudjanak tanulni.

A különböző tréninggyakorlatok alkalmazása élményszerűséget, bevonódást, csapatmunkát eredményezhet, és ezek által összességében másképp tud hatékony lenni az oktatás. Hogyan segíti az élmény és a tapasztalás a tanulási folyamatot egy-egy tantárgy esetén? Mitől lesz élmény egy tanóra? Milyen egyszerű gyakorlatokkal lehet mozgalmassá, játékossá tenni egy nehezebb tananyag részt? A webinárium a fenti kérdésekkel foglalkozunk, és bemutatunk sok olyan jégtörő, energizáló vagy tematikus gyakorlatot, ami segíti a figyelem fenntartását, az aktív tanulást, a differenciálást és a játékosítást. A program során a gyakorlatokat Howard Gardnerd elmélete alapján csoportosítjuk, így tudatosan lehet őket beépíteni az oktatási folyamatba.

A bemutatott gyakorlatokat a regisztrálók nyomtatható sablonokkal együtt megkapják a programot követően. Mivel az osztály is egy közösség, a webinárium során néhány olyan egyszerű csapatépítő gyakorlat is bemutatásra kerül, amelyek alsó és felső tagozatban egyaránt jól lehet használni a közössé építésére, együttműködési kompetenciák fejlesztésére.

Ez a webinárium már lezajlott. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkatha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

Lőrincz ZsófiaTréninggyakorlatok a tanórán