Magyarország a Kelet Nyugata – külföldi munkavállalók foglalkoztatása

Időpont: 2024. február 20.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Maier Dávid

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Miről lesz szó?

Munkaerőhiány. Hónapokig tartó keresés. Megbízhatatlan munkások. Kiszámíthatatlan munkavégzés. Állandó fluktuáció.

Szinte minden HR-esnek, cégvezetőnek ismerősek ezek a kifejezések, és nemcsak cikkekből, hanem saját tapasztalatból. Változó világunkban változik a munkaerő foglalkoztatása, a kereslet-kínálat, a munkavégzésformája és keretei is.

Hazánkban a köztudatban még nem igazán van jelen a külföldi (EU-n kívüli) munkaerő foglalkoztatása, mint lehetőség, habár egyre több  helyen találkozhatunk magyarul nem beszélő alkalmazottal, személyesen leginkább a vendéglátásban.

Az, ami nyugaton már megszokott, nálunk most kezd el kibontakozni, most kezdenek a cégvezetők barátkozni a gondolattal – lehet, ez egy jó megoldás bizonyos területeken a munkaerőhiányra.

Mégis mi az a pont, amikor egy cég úgy dönt, hogy külföldi munkaerőt alkalmaz?

Minek kell ahhoz történnie, hogy „idegeneket”, például ázsiai országból érkező munkavállalókat foglalkoztasson egy vállalat?

Hogyan hat ez a szervezetre? Mennyire bonyolult az adminisztráció?

Rengeteg kérdés merül egy ilyen döntés előtt, közben és után is. Most még talán szokatlan megoldás, de pár év múlva talán ez lesz a best practice, amit mindenki követni fog.

Maier Dáviddal, a Terendo munkaerő-közvetítő alapítójával ezt az izgalmas kérdéskört járjuk végig a webináriumon: az első döntő ponttól az adminisztráción keresztül a szervezeti hatásokig. Szervezetfejlesztőként, HR-esként nagyon érdekes téma, hiszen nemcsak az AI tör be a HR-es világunkba, hanem a foglalkoztatások új formája is.

Szeretettel várunk minden cégvezetőt, HR-est, érdeklődőt, akit foglalkoztat a téma, vagy gondolkodik ebben a megoldásban!

A webinárium végén lehetőség lesz kérdéseket feltenni Maier Dávidhoz a téma kapcsán.

Ez a webinárium már lezajlott. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

Lőrincz ZsófiaMagyarország a Kelet Nyugata – külföldi munkavállalók foglalkoztatása