KISVÁROS – NAGY ÉLET: TIPPEK KISVÁROSI KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSHEZ​

MIRŐL LESZ SZÓ?

Hogyan lehet egy községet, egy kisvárost, települést élettel megtölteni? Hogyan lehet egy kisvárosi közösség élő organizmus, mely őrzi és élteti a hagyományokat?

Ahogy egy munkaszervezet foglalkozik a munkatársival, csapatot épít, folyamatosan elégedettséget szeretne elérni, úgy egy kisvárosnak is létfontosságú, hogy jól működő, összetartó közössége legyen, akik szeretnek ott lakni, akik szívesen tesznek a közösségért, akik élettel töltik meg a tereket és gondozzák azt.

Az elmúlt évek nem kedveztek a művelődési házaknak, könyvtáraknak és azoknak az intézményeknek sem, melyek a kisvárosi közösség fenntartását, összetartását, szórakoztatását hivatottak ellátni. Az egyre szűkülő költségvetés és az árak emelkedése általában a szórakoztató programok elmaradását eredményezi, melyek kulcsfontosságúak egy kis közösség életében.

Hogyan lehet mégis nehéz körülmények között is eredményesen közösséget építeni? Ötletek, lelkesedés, nyitottság az új megoldásokra és vállalkozó kedv – ezek biztosan szükségesek! Új időkben új megoldások. Hogyan lehet és hogyan érdemes pályázati pénzt bevonni ezekre a fejlesztésekre, milyen lehetőségei vannak egy művelődési intézménynek, amennyiben érdemi közösségépítő munkát szeretne végezni. Ezekről az ötletekről beszélgetünk és mutatunk megoldásokat beszélgetőpartneremmel, Plentner Katalinnal, a Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetőjével, aki folyamatosan új ötletekkel építi a nagymarosi közösséget, aki bármilyen lehetetlen helyzetben is megtalálja a megoldást a megvalósításra.

Szeretettel várunk minden intézményvezetőt, polgármestert, jegyzőt, művelődésszervezőt, könyvtárost, akinek fontos a közösségépítés!

ELŐADÓ

Plentner Katalin

Plentner Katalin

Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezető, művelődésszervező, könyvtáros

TGR

Tóth Gabriella Réka

HR szakértő

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária