Fenntartható fejlődés Japánban - vissza a jövőbe

MIRŐL LESZ SZÓ?

Hadd mutatkozzam be!
Kövesdi Anikó Barbara vagyok, a japán kultúra rajongója és a fenntartható fejlődés elkötelezettje. Tizenhét évet töltöttem Japánban, ebből tizenkettőt környezetvédelmi-oktatói munkával. Dolgoztam üzleti és nonprofit területen is. Széleskörű tapasztalataimat szeretném most Önnel is megosztani.

Miről mesélek majd?
Bemutatom a legfontosabb fenntarthatósági célokat, valamint azt is, hogyan áll Magyarország és Japán ezek megvalósításában? Részletesebben ismertetem a japán módszereket és példákat, amelyek segíthetnek zöldebbé, gazdaságosabbá tenni egy magyar céget is. Emellett megosztok néhány praktikát, melyekkel nem csak szervezetként, de egyénként is tehetünk földünkért.

Hol szereztem a tapasztalataim?
Az Oszaka Egyetemen diplomáztam menedzsment és marketing szakon, ahol beleszerettem a fenntarthatóság eszméjébe. Ekkor döntöttem el, hogy életcélom lesz a világ jobbá tétele.
Előbb egy hulladék újrahasznosító cég környezetvédelmi felelőse lettem, majd egy nonprofit szervezetet is alapítottam. Itt környezetvédelmi oktatással, öko-rendezvények szervezésével és fenntarthatósági tréningekkel foglalkoztam.

ELŐADÓ

KAB-profil

Kövesdi Anikó

A világ országai tizenhét különböző célt követve törekednek arra, hogy 2030-ig elérjük a fenntartható fejlődést. Ezen célok ismertsége Japánban 80% felett van, míg itthon 10% alatt. Ezen (is) szeretnék változtatni ezzel a webináriummal!

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária