A HR, mint értékesítési folyamat: Az interjúztatás 10 axiómája

MIRŐL LESZ SZÓ?

Napjainkban sokszor úgy tapasztaljuk, hogy nem is annyira a HR választ, hanem a jelölt. A cégek próbálnak egymásra licitálni, próbálják a jelölteket magukhoz csábítani. Közben a jelöltek arra panaszkodnak, hogy mennyire nem veszik őket figyelembe, nincs visszajelzés, érdemi információ. Azaz mindkét fél elégedetlen a folyamattal, úgy érzi, nincs érdemi ráhatása, kiszolgáltatott.

Hogyan tudjuk ezt az állapotot megváltoztatni és úgy alakítani a folyamatot, hogy kölcsönös választás legyen, kölcsönös elégedettség? Számomra a kiválasztási folyamat ismerkedés, értékesítés, partneri találkozó, ahol a célom a win-win helyzet.

A HR-es az egyik legfontosabb értékesítője a szervezetnek! Tőlem távol áll a klasszikus értékesítés, mégis az interjú minden pillanatában értékesítek. Ha úgy gondolok a jelöltre, mint egy ügyfélre, megváltozik alapvetően a szemléletem, hozzáállásom az interjúhoz, hiszen az ő elégedettsége lesz a középpontban.

A webináriumon azokat az alapvetéseket, axiómákat tekintjük át, hogyan tud a HR-es értékesítőként fellépni. Mit és hogyan tegyen ahhoz, hogy a jelölt számára értéket képviseljen az adott szervezet és a pozíció? Milyen értékesítési alapelvek tudják segíteni HR „értékesítési” folyamatát?

Ez a hozzáállás nemcsak a HR-esek munkáját támogatja, hanem mindenkiét, aki valaha interjúztatási helyzetbe kerül.

ELŐADÓ

Tóth Gabriella Réka

Tóth Gabriella Réka, HR szakértő

A HR egyik fő feladata, célja a munkatársak kiválasztása, integrálása, biztosítani, hogy a megfelelő jelölt a megfelelő pozícióba kerüljön a szervezetben.

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária