webinárium

Kisváros – nagy élet: tippek kisvárosi közösségépítéshez

közösségépítés

IDŐPONT

2023. november 16.

IDŐTARTAM

10:00 - 11:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓK

TGR

Tóth Gabriella Réka

HR szakértő

Plentner Katalin

Plentner Katalin

Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezető, művelődésszervező, könyvtáros

MIRŐL LESZ SZÓ?

Hogyan lehet egy községet, egy kisvárost, települést élettel megtölteni? Hogyan lehet egy kisvárosi közösség élő organizmus, mely őrzi és élteti a hagyományokat?

Ahogy egy munkaszervezet foglalkozik a munkatársival, csapatot épít, folyamatosan elégedettséget szeretne elérni, úgy egy kisvárosnak is létfontosságú, hogy jól működő, összetartó közössége legyen, akik szeretnek ott lakni, akik szívesen tesznek a közösségért, akik élettel töltik meg a tereket és gondozzák azt.

Az elmúlt évek nem kedveztek a művelődési házaknak, könyvtáraknak és azoknak az intézményeknek sem, melyek a kisvárosi közösség fenntartását, összetartását, szórakoztatását hivatottak ellátni. Az egyre szűkülő költségvetés és az árak emelkedése általában a szórakoztató programok elmaradását eredményezi, melyek kulcsfontosságúak egy kis közösség életében.

Hogyan lehet mégis nehéz körülmények között is eredményesen közösséget építeni? Ötletek, lelkesedés, nyitottság az új megoldásokra és vállalkozó kedv – ezek biztosan szükségesek! Új időkben új megoldások. Hogyan lehet és hogyan érdemes pályázati pénzt bevonni ezekre a fejlesztésekre, milyen lehetőségei vannak egy művelődési intézménynek, amennyiben érdemi közösségépítő munkát szeretne végezni. Ezekről az ötletekről beszélgetünk és mutatunk megoldásokat beszélgetőpartneremmel, Plentner Katalinnal, a Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetőjével, aki folyamatosan új ötletekkel építi a nagymarosi közösséget, aki bármilyen lehetetlen helyzetben is megtalálja a megoldást a megvalósításra.

Szeretettel várunk minden intézményvezetőt, polgármestert, jegyzőt, művelődésszervezőt, könyvtárost, akinek fontos a közösségépítés!

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária