A Közbeszerzési Döntőbizottság előtti jogorvoslati eljárások

gyakorlati tapasztalatai

közbeszerzés

A Közbeszerzési Döntőbizottság előtt évente 500-600 jogorvoslati eljárás indul,

amelyben a képviseletet a hatályos jogszabályok szerint ügyvédek, kamarai jogtanácsosok és állami közbeszerzési szaktanácsadók láthatják el.

A jogorvoslati eljárásokban való megfelelő képviselet nemcsak a törvényi előírások, hanem a vonatkozó joggyakorlat ismeretét is megköveteli.

A jogorvoslati eljárások előírásai többször változtak az utóbbi időben, amelyek megfelelő értelmezése elengedhetetlen.

Bár a hatályos előírások szerint a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók nem láthatnak már el képviseletet, az általuk lefolytatott közbeszerzési eljárás ismeretével alapvető támogatást tudnak nyújtani az eljáró képviselőnek, így a képzés számukra is hasznos lehet.

A képzés résztvevői megismerkednek az aktuális joggyakorlattal, a módosult jogorvoslati rendelkezésekkel, és a jogszabályi előírásokon túli gyakorlati, a megfelelő képviseletet elősegítő ismereteket szerezhetnek. A kerekasztal beszélgetés során lehetőségük lesz kérdéseket is feltenni.

Kiket várunk, kiknek kihagyhatatlan a részvétel?

ügyvédek,

kamarai jogtanácsosok,

állami közbeszerzési szaktanácsadók, (ÁKSZ)

felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (FAKSZ)

Időpont

2024. május 28. (kedd) 10:00 – 14:00

térkép
Helyszín

Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.

Alapvetően hiszünk a személyes találkozások erejében és varázsában, de tudjuk, hogy ez nem mindig oldható meg, így szeretnénk az eseményt elérhetővé tenni azok számára is, akik távol vannak a fővárostól. Számukra közvetítjük az előadásokat online.

Program

10:00 – 11:00 Dr. Puskás Sándor: A jogorvoslati eljárások szabályainak legfontosabb változásai

11: 00 – 12:00 Dr. Virágh Norbert: A jogorvoslati eljárások gyakorlati tapasztalatai

12:00 – 12:20 Szünet

12:20 – 12:40 Dr. Hubai Ágnes: A jogorvoslati eljárás megindulásával kapcsolatos ajánlatkérői teendők az EKR-ben

12:40 – 13:20 Kerekasztal-beszélgetés az előadókkal

13:20 – 14:00 Kérdések, hozzászólások

 

Előadók

dr. Puskás Sándor a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke

Dr. Puskás Sándor 1995-ben a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. 19781999-ig Bács Kiskun megyében a helyi és területi közigazgatásban dolgozott. 19992002 között megyei aljegyző. 20022006 között a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalában főosztályvezető-helyettes. 2006. áprilisától a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság közbeszerzési biztosa, 2013. októberétől a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökhelyettese, 2016 márciusától elnöke. A köztisztviselők továbbképzésében, vezetőképzésében közreműködő oktatói és vizsgáztató testület tagja. Rendszeresen folytat oktatói tevékenységet, több egyetemen és továbbképzésen ad elő. Rendszeresen publikál különböző szakmai folyóiratokban, melyek fő területe a közbeszerzések joga.

Dr. Virágh Norbert, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökhelyettese

1997-2011-ig a munkaügyi ellenőrzés területén, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Vas megyei, később Nyugat-dunántúli régiós szervénél dolgozott először munkaügyi felügyelőként, majd 1999-től megyei igazgató-helyettesként, 2006-tól pedig régió-igazgatóként.

2012-től a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Közbeszerzési Döntőbizottság közbeszerzési titkára, 2013-tól a Közbeszerzési Döntőbizottság közbeszerzési biztosa, 2019. júniusától elnökhelyettese.

Rendszeresen folytat előadói tevékenységet közbeszerzési tárgyú konferenciákon, egyéb rendezvényeken, több ízben publikált már különböző közbeszerzési kiadványokban.

dr. Hubai Ágnes, ügyvéd, FAKSZ

1996 óta ügyvéd, ezt megelőzően állami szervezetnél és önkormányzatnál dolgozott jogtanácsosként. A közbeszerzéssel 2003 óta foglalkozik, eljárásokat bonyolít, illetve ajánlatok benyújtásban vesz részt.  Rendszeresen oktat és publikál. 6 évig a Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke volt, jelenleg a Szövetség elnökségének tagjaként tevékenykedik.

Részvételi díj

19 000 Ft + ÁFA

(Br. 24 130 Ft)

Ha egy szervezettől többen jelentkeznek együtt, akkor a második jelentkezőtől minden további résztvevő 20% kedvezményt kap a díjból, így a második jelentkezőtől a részvételi díj 15 200 Ft + ÁFA (bruttó 19 304 Ft)

Regisztráció
További eseményeink

DFT-Hungária