webinárium

Tapasztalás, ami kincset ér: Az élménypedagógia haszna a gyerekközösségekben

Az AI jelene és jövője

IDŐPONT

2023. május 17.

IDŐTARTAM

10:00 - 11:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Kovacs-Nikoletta

Kovács Nikoletta

„Az élménypedagógiát egyszerű szavakkal is le lehetne rendezni: élményeket szerezni, azokon keresztül tanulni – de számomra ez sokkal többet jelent ennél. Egy olyan módszer, technika, már – már életszemlélet, amely során a megszerzett tapasztalatokra építve reflektálunk, megéljük, ami velünk történt és még tanulunk is belőle. S hogy ezt lehet-e gyerekekkel? Erről fogok mesélni…”

MIRŐL LESZ SZÓ?

Kovács Nikoletta, vagy ahogy sokan ismerik, Nico az élménypedagógiát nagyon sok területen használja, legyen szó református táborról, iskolai műhelyről vagy pedagógusok képzéséről.

„Tanító, élménypedagógus, tréner, de ha valójában az életemet meghatározó sorrendbe raknám ezeket a szavakat, akkor élménypedagógus, tréner és tanító. Trénerként a Kalandok és Álmok Szakmai Műhellyel dolgozom, míg pedagógusokkal és gyerekekkel elsősorban élménypedagógiai módszerekkel.”

A webinárium során Nico nem csak elméletben mesél az élménypedagógiáról, hanem megoszt néhány olyan gyakorlatot, amiből a résztvevők inspirációt meríthetnek saját programjaikhoz.

A programot ajánljuk pedagógusok, lelkészek, gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok ifjúsági területén dolgozók részére.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária