webinárium

A munkavégzés 12 alaptörvénye – értékszemlélet és vállalati kultúra a hatékonyság szolgálatában

munkavégzés 12 alaptörvénye

IDŐPONT

2021. december 8.

IDŐTARTAM

10:00 - 11:30

FORMA

díjmentes, interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

ELŐADÓ

Nagy Emőke

Nagy Emőke

A webináriumot Nagy Emőke tartja, aki nem csak trénerként, tanácsadóként, coachként és mediátorként támogatja a munkaszervezeteket abban, hogy egyre jobbak, tudatosabbak és hatékonyabbak legyenek, hanem képzési és horizontális vezetőként egyének és csapatok vezetésében is jártasságot szerzett az elmúlt tizenöt évben. A munkavégzés 12 alaptörvénye immár 15 éve része a mindennapjainak, munkatársait ez alapján (is) vezeti, folyamataiban ez alapján dolgozik.

MIRŐL LESZ SZÓ?

Minden családban megvannak az együttélés alapvető szabályai: igazat mondunk, felosztjuk a feladatokat, vannak szerepek és napi rutinok. Ezek célja, hogy jól működő, hatékony családi életünk legyen.

A munkaszervezetünkben vajon vannak-e ilyen ki nem mondott, ám horizontálisan működő szabályok? Egy új belépő hogyan szerez tudomást arról, hogy mik az alapok? Hogy mit jelent nálunk dolgozni? Mi az, amiben mindannyian maradéktalanul egyet tudunk érteni, ami nehezebb munkahelyi szituációkban sorvezető lehet?

A munkavégzés 12 alaptörvénye tizenöt éve bizonyítja a napi gyakorlatban, hogy a keretek mekkora szabadságot és támaszt adnak a munkatársaknak. Az azonos nyelv, fogalomhasználat milyen erőt képvisel a mindennapi munkában. Hogy amikor azt mondjuk, a nálunk dolgozók maximalisták, akkor nem leharcolt, kizsigerelt, túlórázó munkatársakra gondolunk, hanem azt értjük alatta mindannyian, hogy minden nap megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, kihozzuk magunkból a maximumot. Hogy a maximalizmus egy belső késztetés, hogy nem érdemes rosszabbul dolgozni, mint a mindenkori legjobban.

Az egyéni értékrend nagyon eltér minden munkatárs esetében, ez (is) adja egy vállalat sokszínűségét. A hatékony munkához azonban szükség van arra, hogy megállapodást kössünk a munkavégzés alapvető értékeiben, abban, hogy a mi cégünknél mi a vállalati kultúra alapja – megtartva az egyéni különbségeket az egység felé tartsunk.

A webináriumon a résztvevők megismerik mind a 12 pontot, ezek valódi jelentését, és képesek lesznek ezeket a saját munkaszervezetükre vonatkoztatni. A koncepciót alapvetően történeteken keresztül mutatjuk be, hiszen mi ezek alapján dolgozunk minden nap, van tehát számtalan történet arra is, hogy mikor hasznosak, hogyan működnek jól a mindennapokban.

Ez a webinárium már lezajlott. 

Ha meg szeretné nézni a webináriumról készített videót, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében megteheti.

Soron következő eseményeink

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária