Tréninggyakorlatok a tanórán

MIRŐL LESZ SZÓ?

Matek, nyelvtan, kémia, biológia: tantárgyak, ahol nagyon sok anyagot kell hatékonyan átadni a diákoknak, lehetőleg úgy, hogy odafigyeljenek, megértsék és használni is tudják a megszerzett tudást a jövőben. Az anyag sok, az idő kevés – folyamatos kérdés, hogy hogyan lehet hatékonyabbá tenni a tanulási folyamatot, és milyen eszközökkel lehet elérni, hogy a diákok szívesen vegyenek részt a tanórákon, lelkesen és motiváltan végezzék a házi feladatokat, örömmel és kíváncsisággal tudjanak tanulni.

A különböző tréninggyakorlatok alkalmazása élményszerűséget, bevonódást, csapatmunkát eredményezhet, és ezek által összességében másképp tud hatékony lenni az oktatás. Hogyan segíti az élmény és a tapasztalás a tanulási folyamatot egy-egy tantárgy esetén? Mitől lesz élmény egy tanóra? Milyen egyszerű gyakorlatokkal lehet mozgalmassá, játékossá tenni egy nehezebb tananyagrészt? A webináriumon a fenti kérdésekkel foglalkozunk, és bemutatunk sok olyan jégtörő, energizáló vagy tematikus gyakorlatot, ami segíti a figyelem fenntartását, az aktív tanulást, a differenciálást és a játékosítást. A program során a gyakorlatokat Howard Gardnerd elmélete alapján csoportosítjuk, így tudatosan lehet őket beépíteni az oktatási folyamatba.

A bemutatott gyakorlatokat a regisztrálók nyomtatható sablonokkal együtt megkapják a programot követően. Mivel az osztály is egy közösség, a webinárium során néhány olyan egyszerű csapatépítő gyakorlat is bemutatásra kerül, amelyeket alsó és felső tagozatban egyaránt jól lehet használni a közössé építésére, együttműködési kompetenciák fejlesztésére.

ELŐADÓ

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Szervezetfejlesztési igazgató, Tréner, Megoldásfókuszú coach, Mediátor

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

Legyen része közösségünknek!

Inspirációt gyűjthet a fejlődéshez, valamint elsőként értesülhet legfrissebb pályázati híreinkről, szakmai tartalmainkról és közelgő eseményeinkről.

DFT-Hungária