Kós Mariann

Kós Mariann

Tréner, Coach, Mediátor

Eredeti foglalkozásomnak köszönhetően 10 évig dolgoztam közgazdászként a külkereskedelemben, illetve vezettem egy exkluzív művészeti galériát.

Közel 15 éves mediációs, felnőttképzési, tréneri és coaching tapasztalattal rendelkezem multinacionális és kkv szektorban egyaránt. Ismerem mindkét környezet vállalatainak kihívásait, vertikális és horizontális szervezeti kapcsolódásait nemcsak külső tanácsadóként, hanem belső munkatársként is.

A multinacionális szervezetek világában 7 éves belső tréneri tapasztalatom van a vezetők és munkatársak soft skill fejlesztésében, workshopok moderálásában, konfliktusaik kezelésében, egyéni és csoportszintű elakadások feloldásának segítésében.

Tréneri és coaching tevékenységem során egyaránt kiemelt jelentőségű számomra az aktív cselekvésre ösztönzés, mivel a valós egyéni fejlődés és szemléletváltás az emberek napi gyakorlatában és szokásaik változásában jelenik meg.

Mediátori hivatásomban küldetésemnek tekintem a mediációs konfliktuskezelési lehetőség megismertetését és elterjesztését a munka világában, a családban, az iskolában, valamint minden emberi közösségben.

Számomra a szakmaiság mellett elengedhetetlen a szív és bizalom jelenléte tevékenységeim minden területén. Előfordulhat, hogy csak évek múlva kapunk egy résztvevőtől visszajelzést, vagy egy üzenetet arról, hogyan változtatott az életén a tréningeket követően, mennyi segítséget jelentett mindez számára. Lehet, hogy soha nem kapunk visszajelzést ezekről az „utóhatásokról”, ugyanakkor minden alkalommal hiszem, hogy egyénileg mindenki elviszi magával azt, amire szüksége van.

Kiemelt témáim: vezetői készségek fejlesztése (közép és felsővezetői szinten egyaránt), asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, stresszkezelés, reziliencia, érzelmi intelligencia fejlesztése, együttműködés fejlesztés és bizalomépítés a csapatban, motiváció, prezentációtechnika, meeting kultúra fejlesztése.

Mottóm:

„Nem attól változol meg, hogy mit tudsz, hanem attól, hogy nap mint nap mit teszel.”
(Bob Gass)

DFT-Hungária