Manyura_Roland

Dr. Manyura Roland Ottó

Tréner, coach, szervezetfejlesztő

Felnőttképzési, oktatói tapasztalatom, gyakorlatom időtartama: 26 év. Egyetemi felvételi előkészítő szervezésével kezdtem, történelem tantárgy oktatásával az egyetemista éveim alatt és utána. Ez után a forprofit szféra vállalatai következtek: vállalkozás és szervezetfejlesztés, pályázatírás, – menedzsment, önismereti, kommunikációs, értékesítési stb. tréningek, képzések szervezése és oktatása, közel húsz éve része az életemnek. Közben dolgoztam a nonprofit szférában is: pályázatírás,- menedzsment, integrált és specifikus civil szervezeti témában, valamint helyi és a központi közigazgatási szerveknél, továbbá önkormányzati valamint állami vállaltoknál.

Végzettségem szerint jogász vagyok,  az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanultam, majd megszereztem a  jogi szakvizsgát.

Multinacionális vállalat hazai partnerénél vezetői és munkatársi képzéssorozat indult. A gyakorlatban egy középvezetői csoport tesztelte és sorban „fogyasztotta el” trénereket. Távozó kollégám helyébe léptem a folyamatban a csoportnál. Az első tréning napon rájöttem, hogy a cégvezető azért tartózkodott délelőtt a telephelyen, mert az első szünetben kikérdezze a résztvevőket. Mi legyen a tréner további sorsa? Habet, Hoc Habet? Maradtam! Sőt, értékelve tréneri munkámat, évekig rendszeresen visszahívtak. Kíváncsiak voltak máskor is arra, amit tőlem lehetett hallani.

Kiemelt témák:

Vezetői és munkatársi tréningek: Szemléletmód, értékszemlélet, hozzáállás fejlesztése

Önismereti gyakorlatok: énkép másképp – személyiségfejlesztés, konfliktus- és stresszkezelés

Együttműködés-fejlesztése, csapatépítés (indoor – outdoor)

Kommunikációs, tárgyalási, érvelési, prezentációs technikák és gyakorlatok

Idő-, stressz-, életmenedzsment. Ötletgenerálás – szabályozott kreatív problémamegoldási technikák

Folyamattervezés

Változásmenedzsment és krízis menedzsment

DFTikumok: munkavégzési kompetenciák és -szemlélet, folyamatmenedzsment, hatékonyságfejlesztés.

Tisztában vagyok vele: mindenki a megoldások szállítóját keresi. Dolgozom, hogy rugalmasan, kreatívan és proaktív módon támogassam Partnereim folyamatait.

Kulcsmondat:

FUKABORI” – Ássunk a dolgok mélyére (japán Kaizen idézet)

DFT-Hungária