tréner

Cserhalmi Imre

Tréner, főiskolai tanár, író

Nincs tipikus ügyfelem: multicég igazgatóitól minisztériumi osztályvezetőig, pedagógusoktól önkormányzati vezetőkig, védőnőktől főorvosokig, kertészektől, vadászoktól szállodásokig, nyugdíjasokig, nagycsaládosokig, közmunkásokig és cigányközösségekig 1-4 napos tréningeket tartok.

ELTE filozófia-újságíró szakos diploma után eddigi életem során több mindent kipróbáltam a színházigazgatástól, az újságíráson keresztül a tanításig. Több száz tréningem volt az elmúlt 12 évben, több mint 40 településen, csaknem minden megyében, Budapest, Nyíregyháza és a Balaton környéke több helyszínén is.

Erősségemnek vélem a légkörteremtő képességem, humorom, saját élettapasztalatok megosztásának képességét, valamint azt, hogy mindig alaposan felkészülök – az ügyfélből is. A gyakorlatok többségét az ügyfél sajátosságaihoz is igazodva magam írom, illetve szerkesztem. Kevesebb tárgy, több emberi kontaktus.

Egy regionális hatókörű, megyei oktató kórházban 12 napon át vezettem tréninget különböző csoportoknak, majd a sikerre hivatkozva visszahívtak újabb 12 napra. Két-három napot töltöttem külön csoportokban igazgatókkal, gazdasági vezetőkkel, több osztály főorvosaival, ápolónőivel, ügyfélszolgálatosokkal, sőt fizikai – például karbantartó –  munkásokkal is.  24 napig körülbelül 120 alkalmazotton „mentem át”, s a téma mindenhol azonos volt: szóbeli kommunikáció. Adaptációs kényszerből (is) fakadóan, gyönyörű munka volt!

Kiemelt témáim:

  1. a kommunikáció valamennyi ága: írás- és szóbeli, non verbális, érvelés-meggyőzés, tárgyalástechnika, médiakezelés és –szereplés, humorfunkciók;
  2. együttműködés, különféle közösségek építése és karbantartása, célra orientáltság, változtatások;
  3. time menedzsment – a magánéletben is;
  4. konfliktus, stressz, burn out, bűntudat
  5. és ami mindennek az alfája és ómegája: önismeret, ezen belül érzelmek, indulatok, kötődések, taszítások, és persze a boldogságra való képesség.
  6.  

Kulcsmondataim:

Alulmotiváltan érkezel a tréningre? Ott a helyem! A mókuskerekedből kiszállva olyasmivel is szembesülhetsz, amit máskor talán hallani se szeretnél, és lehet, hogy mégis örülni fogsz neki! Megnyílni önmagad előtt is, az a felejthetetlen élmény.

DFT-Hungária