GINOP PLUSZ 3.2.1.-21 III. ütem

Képzés és bértámogatás

Mikor jelenik meg a cégeknek szóló képzés és bértámogatás III. üteme?

Nem tudjuk, DE…

Az előzetes információk alapján a II. ütem pályázati feltételeihez képest a lényeget érintő változások nem lesznek. A cégek továbbra is igénybe vehetnek bértámogatást a képzéseken résztvevő munkatársaik után. A kompetenciafejlesztő tréningek, nyelvi és informatikai képzések, szakmai képzések megvalósítása mellett azonban már lehetőség lesz hatósági- és mikrotanúsítványok megszerzésére is.

Ennél azonban sokkal fontosabb lenne, ha a III. ütemben jelentős könnyítések is megjelennének. A kötelező foglalkoztatás mértéke, időtartama sok esetben fejtörést okozott a cégvezetőknek, amellyel kapcsolatban a közzétett anyagok továbbra is minimálisan 6 hónapról írnak. Az eddigi gyakorlattal szemben, ami legalább 12 hónapos kötelező továbbfoglalkoztatást jelentett, a 6 hónapra csökkentés jelentősen növelné az idáig tétovázó cégek pályázási kedvét.

A szabad vállalkozási zónák mellett az Észak-magyarországi, Északalföldi, Dél-alföldi és Dél-dunántúli régiók lesznek még kivételezett helyzetben, ezek a cégek magasabb arányban férhetnek hozzá a támogatáshoz. Az egy képzésben résztvevő munkavállaló esetében az elszámolható költség maximálisan 250.000 Ft lehetett idáig, amit 350.000 Ft-ra lehet emelni az indikatív feltételek teljesítésével. Az országos kiterjesztésű pályázati lehetőség azonban továbbra is nyitva áll a budapesti cégeknek, akár nagyvállalati méretben is.

Mivel tapasztalataink alapján a képzési terv összeállítása, illetve a munkavállalói résztvevői kör összeállítása hosszabb döntési folyamatot igényel a cégek részéről, azt javasoljuk, már most vegye fel a kapcsolatot pályázati tanácsadó kollégánkkal!

Tekintse meg a képzési és bértámogatási pályázati összefoglalót és ajánlatunkat.

Letöltés

Jogosultságvizsgálatot, és jogosultság megállapítása esetén díj- és kötelezettségmentes pályázati konzultációt kérek!

Szigeti LorettaGINOP PLUSZ 3.2.1-21. Hamarosan megjelenik a 3. ütem