Szikra, láng, parázs, hamu: Kiégés megelőzése a civil szektorban

Időpont: 2022. június 22.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Szirtesi-Nagy Réka

A kiégés első fázisa pont úgy néz ki, mint egy rendkívül motivált ember lelkes munkavégzése: pörgés, energia, elkötelezettség, teljesítmény.

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Miről lesz szó?

A különbség valahol ott kezdődik el, amikor nem vesszük észre, hogy az erőfeszítések mellett elmarad a saját igényeinkre való odafigyelés, és a munka alárendelődik azoknak a fontos prioritásoknak, amitől az egyén töltődni, kikapcsolódni és pihenni tud.

Civil szervezetek esetén különösen igaz a fenti képlet: van egy ügy, amiért a végletekig elkötelezettek tudnak lenni a benne dolgozók, és nem, vagy nehezen veszik észre, hogy valami már nem olyan, mint régen. Marad a lelkesedés, az energia és a pörgés, mellette viszont egyre gyakoribb a feszültség, fáradtság, kimerültség.

Mit tehet az egyén és mit tehet a közösség? Milyen felelőssége van a vezetőnek abban, hogyha valaki öles léptekkel menetel a kiégés felé? Hová tudnak a civil szervezetek dolgozói fordulni, ha erre nincs külön forrás, pályázat vagy támogatás?

A webinárium során a fenti kérdésekről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel a civil szektorból és a mentálhigiénés segítők területéről.

A beszélgetést vezeti: Szirtesi-Nagy Réka.

Ez a webinárium már lezajlott. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

enoraSzikra, láng, parázs, hamu: Kiégés megelőzése a civil szektorban