Nyílt sebre ecetet? Szervezeti veszteségek kezelése vezetői szemszögből

Időpont: 2022. május 11.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Szirtesi-Nagy Réka

A munkaszervezet sok mindenben hasonlít az emberre: folyamatosan változásban van, szenved a nehézségektől, képes tanulni és talpra állni egy nagy esés után, ellenáll a változásnak és a megfelelő kezeléssel kigyógyul az őt ért betegségekből. Sokszor mégis úgy tekintünk rá, mint egy robotra.

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Miről lesz szó?

A munkaszervezet sok mindenben hasonlít az emberre: folyamatosan változásban van, szenved a nehézségektől, képes tanulni és talpra állni egy nagy esés után, ellenáll a változásnak és a megfelelő kezeléssel kigyógyul az őt ért betegségekből. Sokszor mégis úgy tekintünk rá, mint egy robotra: nem foglalkozunk azzal, hogy mit érez, vagy miért mutat bizonyos tüneteket, csak elvárjuk, hogy jól teljesítsen és erős legyen a nehézségekkel, akadályokkal szemben.

A veszteségek kezelése egyéni szinten sem mindig könnyű, szervezeti szinten viszont kifejezetten nehéz lehet: a szervezet alkotóelemei soha nem egyformák, és mindenki másképp reagál azokra az intézkedésekre, amivel javítani próbálunk egy helyzeten. Átalakul a csapat, elmegy valaki, kilép a vezető, bebukik a projekt, költözünk, új tulajdonos lesz, felmondunk valakinek vagy éppen valaki felmond: csupa olyan veszteség, amely bármelyik szervezetben előfordulhat. A legtöbb esetben ezek kezelése annyival van elintézve, hogy közöljük a szükséges információkat, majd mindenki megy a dolgára.

Ki foglalkozik a felmerülő aggályokkal, félelmekkel? Hogyan kezeljük azokat az érzelmeket, amik ilyenkor felszínre törnek, vagy éppen elfojtásra kerülnek? Tényleg van ezekkel dolga egy vezetőnek? És ha igen, akkor mit tud tenni, hogy ezek a veszteségek mind egyéni, mind pedig csapat szinten jól legyenek kezelve?

A webinárum során lesz szó arról, hogy milyen szervezeti életesemények vannak, amire egy vezető érdemes odafigyeljen egyéni és csoport szinten, valamint bemutatunk néhány olyan eszközt, módszert, amik segíthetnek feldolgozni a veszteségeket. A változáskezelésen belül a veszteségek feldolgozása egy kicsi ámde annál jelentősebb terület, amivel hosszú távon mindenképp érdemes foglalkozni.

Ez a webinárium már lezajlott. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

enoraNyílt sebre ecetet? Szervezeti veszteségek kezelése vezetői szemszögből