TOP PLUSZ

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz

Versenyképes megye

Az integrált és inkluzív helyi társadalmi, gazdasági és környezeti fejlődés, a kultúra, a természeti örökség, a fenntartható turizmus és a biztonság előmozdítása a városi térségeken kívül.

Az integrált és inkluzív társadalmi, gazdasági és környezeti fejlődés, a kultúra, a természeti örökség, a fenntartható turizmus és a biztonság előmozdítása a városi térségekben.

Klímabarát megye

Az energiahatékonyság előmozdítása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

Gondoskodó megye

Az aktív befogadás ösztönzése, többek között az esélyegyenlőség, a megkülönböztetésmentesség és az aktív részvétel előmozdítása, valamint a foglalkoztathatóság javítása érdekében, különösen a hátrányos helyzetű csoportok számára.

A szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek társadalmi integrációjának előmozdítása.

Az inkluzív és minőségi szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés javítása az oktatás, a képzés és az egész életen át tartó tanulás területén, a hozzáférhető infrastruktúrák kialakítása révén.

Az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása és az egészségügyi rendszerek rezilienciájának növelése, az intézményesített ellátásról a családi és közösségi alapú ellátásra való átállás előmozdítása.

Területi fejlesztési kezdeményezések, ideértve a területi stratégiák kidolgozását (városi területen)

Budapest infrastrukturális fejlesztések

A foglalkoztatáshoz és az aktiválási intézkedésekhez való hozzáférés javítása.

 

Felsőoktatás, szakképzés

Az integrált és inkluzív társadalmi, gazdasági és környezeti fejlődés, a kultúra, a természeti örökség, a fenntartható turizmus és a biztonság előmozdítása a városi térségekben.

Budapest humán fejlesztések

A minőségi, fenntartható és megfizethető szolgáltatásokhoz való hozzáférés fokozása; a szociális védelmi rendszerek korszerűsítése; az egészségügyi rendszerek, tartós ápolási-gondozási szolgáltatások hozzáférhetőségének, hatékonyságának, rezilienciájának javítása

A szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitett személyek társadalmi integrációjának előmozdítása.

DFT-Hungária