Hatékony kommunikáció és kommunikációs gyakorlatok

Számos kommunikációs tréning létezik. 

Legyen szó szervezeti, vezetői, asszertív, ügyfélszolgálati kommunikációról vagy akár arról, hogy hogyan lehet visszajelzést adni és kapni. Az, hogy melyiket érdemes megtartani függ attól, hogy…

kommunikáció

Mely területeken vannak hullámvölgyek?

Ha úgy érzik, hogy akadozik a kommunikációs rendszerük valamely ponton, de még nem térképezték fel, hogy hol lehetnek (vagy hol alakultak már ki) hibák, fejlesztési lehetőségek, ha nincsen rendszere, felelőse az egyes kommunikációs csatornáknak,

…akkor szervezeti kommunikáció hatékonyságának növelésére van szükség.

Ha szükséges a cég vezetőinek támogatása, kompetenciáinak megerősítése, a cég presztízsének, imidzsének növelése. Ha a vezetőknek nincsenek az eredményes és hatékony kommunikációhoz tudatos technikái. Ha egy vezető rendelkezik erős szakmai alapokkal, rendszerszemlélettel, irányítási képességgel, de kommunikációban nem erős, akkor sem lesz olyan eredményes, mint az a vezető, aki bár nem rendelkezik erős szakmai háttérrel, de kiemelkedő a kommunikációban.

Ha ismerősek ezek a problémák, érdemes lehet egy vezetőfejlesztést tartani.

Ha a szervezetben sokszor előfordul félreértés, sértődés, konfliktusok, amelyek gyakran versengésből, nem megfelelő kommunikációból fakadnak. Vannak munkatársak, akik visszatérően elnyomnak másokat verbálisan, netán agresszíven kommunikálnak, és arra is van példa, hogy valaki rendszeresen nem tud a saját érdekéért kiállni, alárendeli magát.

Ilyen esetben asszertív kommunikációs készségeket érdemes fejleszteni.

Ha nincsenek erre a vezetőknek tudatos technikái, nem tudják mi a különbség visszajelzés vagy dicséret között, és a vezetők a technika hiányában inkább nem is adnak (és nem is kérnek) visszajelzéseket. A vezetők szeretnék fejleszteni eszköztárukat, és szeretnének kultúrát teremteni az építő és megerősítő visszajelzéseknek nemcsak vezetők és munkatársak között, hanem vezetővezető és munkatárs-munkatárs között is.

A kommunikáció fejleszthető!

Ráadásul most pályázati forrás igénybevételével tudja fejleszteni munkatársait.

A DFT-Hungária engedélyezett képző intézményként rendelkezik minden jogosultsági feltétellel a pályázatban szereplő képzések megvalósításához.

Pályázati tanácsadó kollégánk a jogosultságvizsgálatot követően részletes tájékoztatást ad a lehetőségekről, és az előzetes igények alapján teljeskörű tervet készít a pályázatban megvalósítható képzésekre.

Tekintse meg a képzési és bértámogatási pályázati összefoglalót és ajánlatunkat.

Értesítést kérek a pályázati lehetőségekről, és a kapcsolódó ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásokról, eseményekről!

DFT-Hungária