DFTéka

Érdektérkép: konfliktuskezelési és tárgyalási módszerek érdekképviseleti szervezetek számára

MIRŐL LESZ SZÓ?

Egy konfliktusból győztesként akkor lehet kijönni, ha a másik fél sem azt érzi, hogy ő veszített. Amikor érdekek ütköznek, nagy szerepet kapnak a különböző tárgyalási módszerek, amivel úgy lehet nehéz helyzetekben jelen lenni, hogy a kapcsolat nem romlik, hanem lehetőleg épül.

A konfliktusok jellegükből adódóan nyomot hagynak az emberi kapcsolatokon, ezért olyan helyzetekben ahol gyakran van konfliktus soha nem csak egy szituáció körülményei hatnak, hanem az összes korábbi hasonló esemény is rárakódik a kommunikációra. Ezért érdemes nagyon óvatosnak lenni feszült tárgyalási helyzetekben és megfontoltan fogalmazni, vagy még inkább megfelelően kérdezni.

A webinárium során olyan eszközök, módszerek, technikák kerülnek bemutatásra, amelyeket tárgyalásokon lehet használni konfliktusos helyzetek előremutató megoldására. A módszerek a megoldásfókusz, pozitív pszichológia és a coaching szemléletű kérdezéstechnika területéről származnak, és különösen hasznosak érdekképviseleti területen dolgozók számára.

ELŐADÓ

Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Szervezetfejlesztési igazgató, Tréner, Megoldásfókuszú coach, Mediátor

Tekintse meg soron következő eseményeinket is!

DFT-Hungária