Tréneri életutak: indulás és pályautak

Időpont: 2022. szeptember 20.

Időtartam: 10:00-12:00

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Nagy Emőke és Szirtesi-Nagy Réka

Nagy Emőke

Nagy Emőke


Szirtesi-Nagy Réka

Szirtesi-Nagy Réka

Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

39 éves vagyok és ebből az időből 22 évet töltöttem azzal, hogy (kisebb-nagyobb kihagyásokkal) tréningeket tartottam. Az első tréningemen illem, etikett és protokoll ismereteket tanítottam középiskolás diáktanács vezetőknek, hogy tudjanak mit kezdeni magukkal egy-egy protokollvacsorán, ha az iskola igazgatója megkérdezi őket, hogy „mi újság?”. Az első tréninget nyári táborok követték, majd tréningek egyetemistáknak, majd sok-sok képzés nekem, aztán tréningek a felnőttképzésben. Ez EGY tréneri pályaút – sem nem tipikus, sem nem atipikus, egyszerűen csak ilyen.

A munkánk során nagyon sok trénerrel találkozom és mindig elbűvöl, hogy milyen sokfélék a trénerek: van közöttük pedagógus, közgazdász, bölcsész, mérnök, folyamatfejlesztő, matematikus, szociálpszichológus és még sorolhatnám. Az indulások is sokfélék: van, aki véletlenül, van, aki tudatosan került a pályára, van, aki autodidakta módon és van, aki formális keretek között tanulta a szakmát. Van, aki belső tréner, van, aki szabadúszó és olyan is van, aki a kettő között lavírozik. Van, aki fő- és van, aki mellékállásban trénerkedik, és van, aki évi egy-két tréninget tart. Van, ami közös bennük: a szakmai elhivatottság és alázat, valamint a szenvedély, amivel egy-egy tréning megtervezésének és megtartásának nekifognak.

A nyílt napon mesélünk ezekről a lehetséges tréneri életutakról, a különböző tréner típusokról és bemutatjuk azt is, hogy mi milyen trénerképző programot állítottuk össze, mik jellegzetességei, mit tartunk hangsúlyosnak módszertanilag és tematikailag, milyen keretek között fogunk együtt dolgozni azokkal, akik megtisztelnek minket a bizalmukkal és minket választanak.

A program hasznos lesz annak, aki gondolkodik rajta, hogy erre a pályára lép, annak, aki képzést keres, annak, aki szereti egészben és részleteiben is látni, mire jelentkezik, annak, aki szeretné látni, kik lesznek a program trénerei és annak is, aki szereti tudni, pontosan mire fordítja majd az idejét és az energiáját.

Esményünk térítésmentes, de regisztrációhoz kötött!

Ez a webinárium már lezajlott. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.


it_stuffTréneri életutak: indulás és pályautak