Tapasztalás, ami kincset ér: Az élménypedagógia haszna a gyerekközösségekben

Időpont: 2023. május 17.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Kovács Nikoletta

Az élménypedagógiát egyszerű szavakkal is le lehetne rendezni: élményeket szerezni, azokon keresztül tanulni – de számomra ez sokkal többet jelent ennél. Egy olyan módszer, technika, már – már életszemlélet, amely során a megszerzett tapasztalatokra építve reflektálunk, megéljük, ami velünk történt és még tanulunk is belőle. S hogy ezt lehet-e gyerekekkel? Erről fogok mesélni…”

Kovács Nikoletta, vagy ahogy sokan ismerik, Nico az élménypedagógiát nagyon sok területen használja, legyen szó református táborról, iskolai műhelyről vagy pedagógusok képzéséről.

„Tanító, élménypedagógus, tréner, de ha valójában az életemet meghatározó sorrendbe raknám ezeket a szavakat, akkor élménypedagógus, tréner és tanító. Trénerként a Kalandok és Álmok Szakmai Műhellyel dolgozom, míg pedagógusokkal és gyerekekkel elsősorban élménypedagógiai módszerekkel.”

A webinárium során Nico nem csak elméletben mesél az élménypedagógiáról, hanem megoszt néhány olyan gyakorlatot, amiből a résztvevők inspirációt meríthetnek saját programjaikhoz.

A programot ajánljuk pedagógusok, lelkészek, gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok ifjúsági területén dolgozók részére.

Ez a webinárium már lezárult. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

Lőrincz ZsófiaTapasztalás, ami kincset ér: Az élménypedagógia haszna a gyerekközösségekben – webshop