Ötletgenerátor: Honnan jönnek az igazán jó ötletek? A kreatív gondolkodás fejlesztése

Időpont: 2023. május 11.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Szirtesi-Nagy Réka

Kommunikáció, problémamegoldás, programok megvalósítása, konfliktusok kezelése, gyereknevelés, érvelés és meggyőzés, konferenciák, tanácsadás: szinte nincs is olyan terület, amelyiknél ne lenne hasznos, ha kreatívan, rugalmasan és a megszokottól eltérően tudunk gondolkodni.

A kreativitás fejleszthető, erősíthető, és minél többféle módszert ismerünk, minél több impulzus hat ránk, annál több és kreatívabb ötletünk lehet.

A civil szervezetek életében a megfelelő ötletek generálása kiemelt jelentőséggel bír: folyamatos a küzdelem a figyelemért, a támogatókért, az önkéntesekért és mindig jól jön még egy ötlet.

A kommunikációs zajban, különösen az online térben, egyre nehezebb kitűnni és elérni a célcsoportot, így a megszokottól eltérő gondolkodás különösen hasznos lehet a folyamatok gördülékennyé tételében.

A webinárium során az előadó bemutat több olyan módszert, amiket azonnal ki lehet próbálni, és amivel az egyéni és csoportos kreativitást is edzeni lehet. Lesz szó Edward de Bono technikáiról, brainstorming módszerekről, vizuális és auditív eszközökről, valamint a csoportban rejlő kreatív erők felébresztéséről.

A programot jó szívvel ajánljuk minden olyan civil szervezet számára, akik a belső és külső kommunikáció során szeretnének kreatívabb, inspirálóbb üzeneteket megfogalmazni.

Ez a webinárium már lezárult. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

Lőrincz ZsófiaÖtletgenerátor: Honnan jönnek az igazán jó ötletek? A kreatív gondolkodás fejlesztése – webshop