Kisváros – nagy élet: tippek kisvárosi közösségépítéshez

Időpont: 2023. november 16.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Tóth Gabriella Réka, Plentner Katalin

Hogyan lehet egy községet, egy kisvárost, települést élettel megtölteni? Hogyan lehet egy kisvárosi közösség élő organizmus, mely őrzi és élteti a hagyományokat?

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben a webinárium időpontja nem megfelelő Önnek, abban az esetben is regisztráljon, hogy jogosultságot szerezzen a rögzített felvétel utólagos megtekintésére!

Miről lesz szó?

Ahogy egy munkaszervezet foglalkozik a munkatársival, csapatot épít, folyamatosan elégedettséget szeretne elérni, úgy egy kisvárosnak is létfontosságú, hogy jól működő, összetartó közössége legyen, akik szeretnek ott lakni, akik szívesen tesznek a közösségért, akik élettel töltik meg a tereket és gondozzák azt.

Az elmúlt évek nem kedveztek a művelődési házaknak, könyvtáraknak és azoknak az intézményeknek sem, melyek a kisvárosi közösség fenntartását, összetartását, szórakoztatását hivatottak ellátni. Az egyre szűkülő költségvetés és az árak emelkedése általában a szórakoztató programok elmaradását eredményezi, melyek kulcsfontosságúak egy kis közösség életében.

Hogyan lehet mégis nehéz körülmények között is eredményesen közösséget építeni?Ötletek, lelkesedés, nyitottság az új megoldásokra és vállalkozó kedv – ezek biztosan szükségesek! Új időkben új megoldások.Hogyan lehet és hogyan érdemes pályázati pénzt bevonni ezekre a fejlesztésekre, milyen lehetőségei vannak egy művelődési intézménynek, amennyiben érdemi közösségépítő munkát szeretne végezni.Ezekről az ötletekről beszélgetünk és mutatunk megoldásokat beszélgetőpartneremmel, Plentner Katalinnal a Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetőjével, aki folyamatosan új ötletekkel építi a nagymarosi közösséget, aki bármilyen lehetetlen helyzetben is megtalálja a megoldást a megvalósításra.

Szeretettel várunk minden intézményvezetőt, polgármestert, jegyzőt, művelődésszervezőt, könyvtárost, akinek fontos a közösség, akiért dolgozik!

Tóth Gabriella Réka, HR szakértő

Plentner Katalin, Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezető, művelődésszervező, könyvtáros


Lőrincz ZsófiaKisváros – nagy élet: tippek kisvárosi közösségépítéshez