Érdektérkép: konfliktuskezelési és tárgyalási módszerek érdekképviseleti szervezetek számára

Időpont: 2023. szeptember 28.

Időtartam: 10:00-11:30

Forma: interaktív webinárium, online, Zoom alkalmazáson keresztül

Előadó: Szirtesi-Nagy Réka

Egy konfliktusból győztesként akkor lehet kijönni, ha a másik fél sem azt érzi, hogy ő veszített. Amikor érdekek ütköznek, nagy szerepet kapnak a különböző tárgyalási módszerek, amivel úgy lehet nehéz helyzetekben jelen lenni, hogy a kapcsolat nem romlik, hanem lehetőleg épül.

A konfliktusok jellegükből adódóan nyomot hagynak az emberi kapcsolatokon, ezért olyan helyzetekben ahol gyakran van konfliktus soha nem csak egy szituáció körülményei hatnak, hanem az összes korábbi hasonló esemény is rárakódik a kommunikációra. Ezért érdemes nagyon óvatosnak lenni feszült tárgyalási helyzetekben és megfontoltan fogalmazni, vagy még inkább megfelelően kérdezni.

A webinárium során olyan eszközök, módszerek, technikák kerülnek bemutatásra, amelyeket tárgyalásokon lehet használni konfliktusos helyzetek előremutató megoldására. A módszerek a megoldásfókusz, pozitív pszichológia és a coaching szemléletű kérdezéstechnika területéről származnak, és különösen hasznosak érdekképviseleti területen dolgozók számára.

Ez a webinárium már lezárult. Aktuális eseményekért látogassa meg naptárunkat, ha régebbi webináriumunk érdekli, a folyamatosan frissülő DFTéka szolgáltatásunk keretében újra nézheti.

Lőrincz ZsófiaÉrdektérkép: konfliktuskezelési és tárgyalási módszerek érdekképviseleti szervezetek számára – webshop